Advocaat handelsrecht heeft zakelijk inzicht nodig

Rbwebart

Als ondernemer vraag je jezelf nogal eens af:’Zal ik hiervoor een advocaat inschakelen?’ Het is bijzonder frustrerend en tijdrovend om protest aan te tekenen wanneer je een factuur ontvangt van een leverancier die niet juist is. Zeker wanneer deze het protest niet aanvaardt.  Dan wordt je verplicht om een advocaat handelsrecht in Turnhout te raadplegen. Aangezien advocaten niet voor niets werken is het raadzaam om te kijken wie het meest efficiënt werkt. De praktijk laat zien dat een officieel protest door een brief van een advocaat meer impact heeft. De leverancier begrijpt dat je het serieus meent. Dus geen flauwekul meer, want het wordt nu serieus. In dergelijke gevallen weet de leverancier dat bij een volgende keer het niet wordt geaccepteerd.

In de regio Turnhout zijn een aantal vooruistrevende advocaten aan de gang die allen opteren voor optimale efficiëntie. Dit wordt bereikt door extreem te automatiseren en dossiers online beschikbaar te maken voor klanten. Hierdoor hoeft er niet onnodig gecommuniceerd te worden, omdat de klant alles zelf in zijn of haar tempo kan bekijken.

Maar een handelsrecht advocaat kan veel meer voor u betekenen: Hij kan u helpen met het invorderen van facturen bij wanbetaling. Hij kan overeenkomsten opstellen of aanpassen zoals algemene- en bijzondere verkoopsvoorwaarden, factuurvoorwaarden, maar ook algemene betalingsvoorwaarden. Handelscontracten waarbij de door u gemaakte afspraken worden vastgelegd op papier. Deze zijn zeer uiteenlopend van handelshuurs, concessieovereenkomsten, franchise, leasing en zo verder. Ook in faillissmentprocedures is het praktisch om de advocaat in te schakelen.

Het is voor u het meest voordelig om altijd te werken met hetzelfde advocatenkantoor. Deze kennen uw organisatie, maar ook u de ondernemer. Op deze manier groeit er een band en wanneer er gepleit moet worden voor de rechtbank is er een extra stukje vuur.

Het is namelijk in het belang dat uw zaken goed worden behartigd. U bent tenslotte degene die de erelonen betaalt. Het is de nieuwe generatie advocaten die hard werken en dagelijks bezig zijn om de advocatuur te moderniseren. Niet zozeer aan de balie, maar wel waar het gaat om efficiënt werken. Efficiënt werken is de mogelijkheid om te groeien met een minimum aan kosten. Ook een advocaat moet aan het einde van de maand de rekening kunnen betalen.

Hoe herkent u een goede advocaat?
Wat zijn de kenmerken van een goede advocaat? Deze moet tijd voor u maken in zijn of haar agenda. Dus niet maar even vrijblijvend langs komen. U wilt dat de advocaat de tijd voor u neemt, luistert, meedenkt met u en meerdere oplossingen aandraagt als deze er zijn. In overleg met u kan voor een bepaalde strategie worden gekozen. Door de voor- en nadelen te kennen is het voor u mogelijk om een weloverwogen beslissing te nemen. Een advocaat bekijkt uw dossier zakelijk, waar voor u vaak de emotie van de dag meespeelt. Dit is niet alleen prettig voor u, maar ook bij de Rechtbank redeneert men zakelijk. Het is daar dat de zaak bepleit moet worden. Gelijk hebben en het recht aan uw zijde is een ding, maar de rechter moet die ook zo zien. Daarom is het heel belangrijk dat de advocaat die uw dossier in behandeling heeft ook uw pleitadvocaat is.