RB Webart
Image default
Business / Business Services

Animatiefilmpje laten maken?

Animatiefilmpje laten maken?

Bij Donker Media, de animatie studio uit Eindhoven, geloven we heilig in de waarde van Explanimation (Explanation + Animation) of animatiefilmpjes. Maar waarom eigenlijk? In dit artikel leggen we uit waarom animatiefilmpjes werken.

Het trekt de aandacht

Animatiefilms trekken de aandacht omdat ze anders zijn dan de omgeving. Ze doorbreken het patroon en zijn onverwacht. Daardoor heb je (in ieder geval in het begin) de volledige aandacht van je kijker. Daardoor blijft je boodschap beter hangen.

Mensen zijn visuele wezens

Het menselijk brein zit zo in elkaar dat we erg gevoelig zijn voor visuele prikkels. Animatiefilmpjes spelen hierop in. In een paar milliseconden herkennen we de betekenis van een afbeelding, terwijl diezelfde betekenis in woorden veel langer kost om te verwerken. Niet voor niets zeggen we dat één beeld meer zegt dan duizend woorden!

Animatiefilmpjes maken een verhaal

In de prehistorie droegen onze voorouders hun kennis over via verhalen. Ook in de moderne tijd gebeurt dat nog steeds zo. En echt niet alleen bij primitieve stammen in de binnenlanden van het Amazonewoud. Zo leren kinderen nog steeds lessen uit sprookjes. En speeches komen beter over wanneer de spreker een persoonlijke anekdote in zijn verhaal opneemt. Een goede animatiefilmpje haakt hierop in door een verhaal te vertellen in plaats van een simpele opsomming van argumenten te geven.

De hier boven genoemde redenen maken duidelijk waarom animatiefilms werken. De meeste grote bedrijven begrijpen dit en zetten daarom veelvuldig video in. Maar ook kleinere ondernemingen kunnen prima resultaten halen met animatie video’s.

De vakmensen van Donker Media uit Eindhoven hebben jaren ervaring met het maken van animaties die werken. Wij kunnen je lijstje met voordelen vertalen in een verhaal en dit visueel weergeven op een manier die werkt. Daardoor vergroot je je omzet en behaal je je doelen sneller.

https://donkermedia.nl/animatiefilmpje/

Gerelateerde artikelen

Schermen workshop

Unieke dames- en herenschoenen bij Shoelia

Online marketing Veenendaal