RB Webart
Image default
Winkelen

Breng sfeer in je huis met hout

Sinds corona werken steeds meer mensen thuis. Hierdoor hebben mensen meer behoefte aan rust en ruimte in hun interieur. Door middel van aardse en neutrale tinten creëer je eenvoudig rust in je huis. Gebruik bijvoorbeeld lichte houtsoorten zodat deze mooi blenden in je interieur. Op deze manier kun je voor een rustige uitstraling zorgen. Om een Scandinavische sfeer te creëren, kun je ervoor kiezen om een loungebank te gebruiken of bijvoorbeeld een bank in een lichte kleur en deze te combineren met witte meubels. Heb je liever zwart in je interieur? Door hout met zwart te combineren krijgt je interieur juist een stoerdere look. Je kunt ook terecht bij de houthandel om zelf aan de slag te gaan. Lees hier meer!

Rust en ruimte

Als je graag rust en ruimte wilt creëren, betekent dat niet dat je geen eyecatcher in huis mag hebben. Houd er bij de keuze van je eyecatcher wel rekening mee dat het interieur rust blijft uitstralen. Kies bijvoorbeeld licht eikenhout voor je bank steigerhout. Of voeg een kleur in verschillende tinten toe om de bank in het geheel te laten blenden. Op deze manier kun je de ruimte zijn eigen karakter geven. 

Woontrends anno nu

Zoals al eerder genoemd zie je in de woontrends van nu dat de natuur, rust en aardse tinten centraal staan. In deze chaotische tijd is niks fijner dan thuis je rust te vinden. Creëer een beach look met lichte houten meubelen. Dit doe je door naast lichte houtsoorten veel wit in je meubilair te gebruiken. Lak je houten meubelen af met een lichte lak. Zo krijgen je meubels net iets meer leven, maar blijven ze wel dicht bij de oorspronkelijke en natuurlijke kleur. Wil je de ruimte meer laten spreken? Dan kun je ervoor kiezen om het plafond in de kamer af te werken met eikenhout. Kies bijvoorbeeld voor een beige, of andere lichte kleur vloerkleed. 

Ontspannen wakker worden

In de slaapkamer is het belangrijk om een ontspannen sfeer te hebben. Want niks is uiteraard fijner dan heerlijk ontspannen wakker worden. Hout kun je op vele manieren toepassen in de slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een landelijke uitstraling in je slaapkamer. Ga voor een houten bedframe met bijpassende nachtkastjes en verf deze in rustige, landelijke tinten. Ga je liever voor een industriële look? Kies dan voor een robuuste houten dressoir of kledingkast. Of ga voor een romantische slaapkamer en vervang je deuren met mooie klassieke tweedehandse houten deuren. Een ander leuk idee voor in je slaapkamer is het bekleden van bijvoorbeeld een prominente muur met hout. Dit staat prachtig in zowel een romantische als in een moderne slaapkamer. Bovendien zorgt hout op de muur voor een goede akoestiek in je slaapkamer. Hout absorbeert namelijk het geluid van de muur. Ga voor duurzaam en kies voor hout!