RB Webart
Image default
Business / Business Services

Gevolgen van de crisis

De COVID 19 crisis die vanaf half maart de wereld op zijn kop zette, heeft tot heftige gevolgen geleidt. Voor een hele lange tijd konden we niet naar buiten en zaten we vast binnen. We mochten alleen nog maar boodschappen doen en andere noodzakelijke dingen, maar voor de rest was het van belang dat we zoveel mogelijk binnen bleven. Nu, meer dan 3 maanden later, is ons leven nog steeds niet zoals het was voor de uitbraak. We hebben dus een periode van enorme veranderingen meegemaakt, en dit zal nog wel even aanhouden. Maar wat zijn nu echt de dingen die veranderd zijn?

Ten eerste is er natuurlijk de angst die er heerst. Mensen zijn bang het virus te krijgen, omdat het een enge combinatie van hoge besmettelijkheid en hoog sterftecijfer heeft. Veel mensen die last hebben van onderliggende ziektes zijn bang het virus te krijgen, omdat dit voor hen vergaande gevolgen kan hebben. Pas op het moment dat er een medicyn of een vaccin is, dan zullen mensen weer alles durven doen.

Ten tweede is er natuurlijk vergaande schade aan de economie toegebracht. Dit komt omdat iedereen zoveel mogelijk thuis moest blijven, en sectoren als de horeca of de toeristische sector de deuren gesloten moesten houden. Daarnaast waren er ook beroepen die wel vanuit huis uit te voeren waren, maar met mindere efficiëntie. Iemand die de salarisadministratie bij een payroll bedrijf doet, kan makkelijk vanuit huis werken. Maar voor een kapper wordt dat een stuk lastiger.

Ten slotte zijn er ook veel mensen die de sociale kant van de maatregelen erg lastig vinden. Vooral als je alleen woont is het natuurlijk erg eng om thuis te moeten blijven, omdat je niemand kan zien en alleen virtueel met mensen kan spreken. Veel mensen kregen dus ook echt last van eenzaamheid.

https://www.cbbs.nl/