Leads kopen op basis van exclusiviteit

Rbwebart

Leads kopen dat doe je bij een specialist, maar dan wel gekwalificeerde leads. Zijn het geen gekwalificeerde leads, dan is het weggegooid geld. Dit klinkt hard, maar dit is wel de aanleiding geweest voor de oprichters van Virgoleads om de organisatie op te starten. Een organisatie die niet voor elke klant wenst te werken, maar alleen voor bedrijven met een kwaliteit in hun strategie als het gaat om de opvolging van klanten. Op deze manier is het zinvol om diensten en producten te verkopen. Virgoleads rekent een implementatiefee af, maar moet zelf leven van de genereerde leads. Dat kan alleen als de klant ook daadwerkelijk de leads opvolgt en de potentiële klanten dat levert waar hij of zij om heeft gevraagd. En je moet snel zijn, want als het domein als is vergeven aan een klant, dan moet wachten tot deze firma stopt met de samenwerking. En dan gebeurt zelden.

Afhankelijk van het leadvolume kan worden bepaald wat het bedrag per lead is. Je kunt wel veel leads hebben, maar als deze niet kunnen voldoen aan het klantprofiel, dan blijft er netto weinig over. Dan is het voor Virgoleads niet zinvol om het No Cure, Less pay model te werken. Het Less pay slaat eigenlijk alleen op de inrichtingskosten en het jaarlijkse onderhoud van de website die wordt gebouwd voor de klant. Deze wordt gepromoot op basis waarvan leads worden gegeneerd. Door de teksten op de site zo te schrijven dat niet passende klanten afvallen, blijft een beperkt bruto resultaat over. Deze resterende leads worden gebeld door een gespecialiseerde medewerker met een aantal vragen. Wanneer de lead voldoet aan alle gestelde eisen hebben we het over een gekwalificeerde lead. Dit zorgt er in veel gevallen voor dat het leadvolume van bruto  naar netto soms een verhouding heeft van 10 to 1.

Het maakt dat de netto lead meer kost, maar gaan uw verkopers of salesmensen met deze lead aan de slag, dan gaan ze deze ook scoren. Het is aan u om te zorgen dat ze de deal closen. Virgoleads weigert dan ook om voor elke firma te werken. Veel bedrijven denken, dat Virgoleads lekker even wat omzet binnenhaalt, maar als het bruto leadvolume zo laag is, dan leidt Virgoleads verlies.

De ervaring leert dat veel bedrijven tot aan de nek in het water staan en dan moet Virgoleads hen komen redden. Jammer is dat het niet altijd mogelijk is, omdat het promoten van een website niet op een dag gedaan is, zodat deze ook leads oplevert. Tenzij u met Adwords wenst te starten, maar dan wel met uw credit card erachter. Bij Virgoleads kent men de ratios er goed en weet men dat een conversie van een Adwords lead naar omzet heel laag ligt.

Feiten 
Een gemiddelde CTR bij een nummer 1 positie in Adwords is gemiddeld 7,94% en hiervan wordt 1% klant. Dus bij 10000 views van uw advertentie heeft 794 klikkers naar uw site gebracht. Hiervan heeft slechts 7,94 effectief iets bij u gekocht. Nu is de vraag? Wat heeft u betaald voor de click? Als dit € 0,25 is wat aan de lage kant is, dan kost elke nieuwe klant u: € 316,- U moet al een serieuze marge maken wilt u dit kunnen verantwoorden. De Virgoleads methode duurt langer, maar bij eenzelfde nummer 1 positie heeft 42,1% CTR. Concreet houdt dit in dat bij 10000 views er 4210 kijkers op uw site zijn geweest. Hier geldt ook dat 1% definitief klant wordt, dus dat zijn 42,1 nieuwe klanten. Neemt u de eenmalige eenrichtingskosten 2675/12 maanden + prijs per lead, dan kost u een nieuwe klant € 122,- Grofweg een nieuwe klant kost u een derde ten opzichte van een Google Adwords campagne…

Moet u nu nog lang nadenken?! Uw oplossing is www.virgoleads.com