Nederlanders kopen appartement op Kreta

Rbwebart

Appartement kopen op Kreta, honderden zo niet duizenden Nederlanders bezitten een tweede appartement op Kreta. Althans, dat is wat het krantenartikel van 21 juli 2016 schrijft in de Telegraaf. Velen van hen hebben dit gekocht via Estatepromotor.nl. Het voordeel is dat men bij Estatepromotor Nederlands spreekt en dat alles lokaal op Kreta voor je wordt geregeld. Ook het onderhoud van je appartement, maar ook de verhuur als je dat wilt. Het is belangrijk dat er iemand lokaal kan zien of het appartement netjes is achtergelaten om vervolgens de waarborg vrij te geven. Als verhuurder kun je dit niet en zou je in de problemen kunnen komen. Estatepromotor.nl werkt op Kreta uitsluitend voor Kreta Eiendom een Noorse firma die projecten realiseert op wensen van de klant op locaties waar het voor een buitenstaander moeilijk onderhandelen is.

Onze landgenoten zijn soms zo verliefd op het zonovergoten eiland, dat ze ons kikkerlandje links laten liggen. Op Kreta schijnt tenslotte de zon bijna het hele jaar. Het kopen van een appartement gaat in Griekenland net even anders dan bij ons, maar daar helpt Estatepromotor.nl bij. Je gaat met je Griekse advocaat naar de notaris, zodat je contract volledig is dichtgetimmerd. Als koper moet je zeker zijn dat geen illegale bebouwing op het perceel staat. Erfrecht is iets om ook rekening mee te houden. Het kan voorkomen dat er plotsklaps een erfgenaam voor de deur staat om grond op te eisen van voorouders.

Het bouwen van een nieuw appartement doe je het best met een vertrouwde firma. Dat ondervond ook de firma Kreta Eiendom. Aanvankelijk gestart als makelaarskantoor liep het bedrijf tegen problemen aan dat projecten te laat werden opgeleverd en de werken niet altijd naar tevredenheid waren uitgevoerd. Zodoende werd een eigen bouwfirma opgericht en inmiddels is Kreta Eiendom een van de grootste projectontwikkelaars op het eiland. En wil je iets bijzonders? Je kunt ook eilanden kopen. Het enige is dat er altijd een Griek tot de eigenaren moet horen. Voor 1,6 miljoen Euro heb je een mooi eiland om een appartement op te zetten.

Meer informatie: www.estatepromotor.nl