RB Webart
Image default
Dieren

Wil je Ratten bestrijden met rattengif

 

Heb je last van ratten? Dan wil je daar zo snel mogelijk van af. Nu is het verleidelijk om een rattenplaag te  bestrijden met rattengif. Maar dat mag niet. Ratten bestrijden met gif is voor particulieren niet toegestaan. Ook voor professionele bedrijven is het aan banden gelegd. Rattengif wordt door ons alleen nog toegepast wanneer er geen alternatieven zijn en de volksgezondheid in gevaar komt. Wil je rattenplaag toch bestrijden? Bel dan de ongediertebestrijding. Zij hebben alternatieve middelen om de ratten te lokken en weg te halen.

Wat is rattengif eigenlijk?

Rattengif is een gevaarlijk gif wat ratten langzaam dood. Het gif bevat een anti-stollingsmiddel van het bloed. Door inwendige bloedingen worden de ratten gedood. Dit gaat alleen geleidelijk en het lokaas waar het rattengif in verwerkt zit moet meerdere malen door de ratten gegeten worden om het binnen te krijgen. Naast dat het lang duurt voordat het effectief is, is het ook nog eens een nare en dieronvriendelijke manier. Hoe naar een rattenplaag ook is. Gelukkig is het rattengif sinds een aantal jaren verboden en mag het officieel niet meer worden gebruikt,

Waarom is rattengif verboden?

Waarom is rattengif dan verboden? De eerste reden is dat het gif onveilig is voor mensen en dat het slecht is voor het milieu. De tweede reden is dat het rattengif ook vaak onjuist werd gebruik. Hierdoor werden de ratten minder gevoelig voor het rattengif of ze werden er zelfs resistent voor. Daarnaast as ook de kans groot dat andere dieren zoals volgens, marters, bosmuizen of eekhoorn het rattengif wel innamen en stierven. Iets wat niet de bedoeling was. Met andere woorden het hielp niet, maar het rattengif leverde wel nadelige gevolgen op voor mens en milieu.  Heb je een rattenplaag? Kies dan voor een alternatieve bestrijdingsmethode.