RB Webart
Image default
Huishoudelijk

Een voorjaarsschoonmaak is gezond

Over een paar weken is het lente. Super fijn natuurlijk, maar het heeft ook een nadeel: de zonnestralen die aan het licht brengen hoe vies het huis van binnen eigenlijk is. Dus is het weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Vaak is dit veel werk, waardoor mensen het niet leuk vinden. Maar het is niet te ontkennen dat een goede voorjaarsschoonmaak zeker de moeite waard is. Het is zelfs goed voor je eigen gezondheid. Benieuwd waarom? Lees dan nu verder.

Een grote schoonmaak maakt je blij

Wanneer je de tijd neemt om iets goed en grondig schoon te maken, maakt dat je gelukkiger. Niet alleen de handeling van het schoonmaken geeft je een gevoel van tevredenheid, maar natuurlijk ook het opgeruimde huis achteraf. Dit geeft een gevoel van voldoening en zorgt voor een goed humeur.

Schoon huis, schone geest

In een opgeruimd en schoon huis kun je meer genieten van de omgeving en heb je meer rust in je hoofd. Zelfs het schoonmaken op zich kan helpen bij het verminderen van stress.

Verhoogt de productiviteit

In een schone omgeving stijgt de productiviteit met maar liefst 12 procent. In een opgeruimde omgeving, waar alles op de juiste plek ligt bespaar je in de toekomst veel tijd aan het zoeken naar spullen. Schoonmaken geeft je extra energie, waardoor dus tegelijkertijd je productiviteit omhoog gaat.

Het voorkomt allergie

Een goede voorjaarsschoonmaak kan je helpen bij het voorkomen van allergie symptomen. Door allergenen te verwijderen uit je huis kun je dus letterlijk gezonder worden.

Het zorgt voor focus

Een grote schoonmaak helpt je om je gedachten te ordenen van dingen die in het hele huis gedaan moeten worden en maakt het makkelijker om je echt te kunnen focussen op andere, belangrijke dingen. Leiding over je huis betekent leiding over je leven.

Wil je graag hulp bij de voorjaarsschoonmaak of heb je vragen over periodieke schoonmaakwerkzaamheden kijk dan eens op de website van Blankers Schoon.

 

https://blankersschoon.nl/sitemap/