RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Urinoirmat

Een urinegeur en vlekken in uw gastentoiletten heeft u natuurlijk liever niet. Een urinoirmat is een nuttige en creatieve oplossing voor het voorkomen van schade aan de muren en vloeren van het toilet. Plus het voorkomen van een vieze geur. Als expert op het gebied van hygiënevoorzieningen levert Facility Trade Group ook urinoirmatten. Maar hoe werkt een urinoirmat? In deze blog leggen we dat uit en geven we tips.

Wat is een urinoirmat?

In de horeca is de urinoirmat al wat bekender. Maar voor wie het nog niet kent leggen we kort uit wat een urinoirmat is. Een urinoirmat is een matje dat u in het urinoir kunt leggen. Het voordeel van het gebruiken van urinoirmatten is dat verstoppingen door bijvoorbeeld sigarettenpeuken, kauwgom of ander afval wat uw gasten willen doorspoelen wordt voorkomen. Het urinoirmatje is ontworpen om spatten te voorkomen door de anti-spat haartjes en de vorm van het matje.

Urinoirmat met bio-blok

Een bio-block in een urinoirmat voorkomt kalkafzetting en urinesteen door zijn neutraliserende werking. Hierdoor neemt de bacteriegroei (in de leidingen) af die voor een vervelende urinegeur kunnen zorgen.

Geurbeleving

Naast de anti-spat en verstoppingsfunctie hebben sommige urinoirmatten ook een luchtfrisser functie tot wel 60 dagen. Er zijn verschillende geuren urinoirmatten verkrijgbaar. Zoals bijvoorbeeld matten met een limoen, appel, mango of oceaangeur.

Drie tips om het meeste uit de urinoirmat te halen:

  1. Zorg ervoor dat u een urinoirmat van hoge kwaliteit koopt. Kies een mat met een goede grip en een lange levensduur.

  2. Zorg voor een goede plaatsing van de mat. 

  3. Vergeet niet om de mat regelmatig te reinigen. Dit voorkomt het opbouwen van geurtjes en micro-organismen.

Urinoirblokken

Wilt u tussen de schoonmaakbeurten de toiletten ook reinigen? Dan kunt u zogenaamde urineblokken in combinatie met het urinoirmatje gebruiken. Bij elke spoelbeurt zorgt het urinoirblok voor de remming van urinesteen.

 

http://www.facilitytradegroup.nl