RB Webart
Image default
Dienstverlening

Gelaagd glas

Een raam met gelaagd glas is een raam dat ofwel drie glaslagen ofwel twee lagen met een laag emissievermogen of een laag-E-film daartussen bevat. Ramen met gelaagd glas, die hoge isolatieprestaties leveren, vooral in koudere klimaten, werden jaren geleden voor het eerst in Zweden geïntroduceerd. Tegenwoordig zijn ze vaak te vinden op nieuwbouwprojecten in de VS, Europa en Canada en zijn ze een ideale optie voor huiseigenaren die oudere huizen in koudere klimaten achteraf inbouwen. Hoewel een beetje duurder dan andere ramen op de markt, wordt gelaagd glas nu steeds vaker gebruikt.

 

De meest voorkomende soorten driedubbele beglazing zijn:

– Drievoudige beglazing met behulp van een traditionele afstandhouder in elke beglazingsopening.
– Drievoudig glas, glas in het midden, met een U-type binnenkanaal dat afdicht tussen de binnen- en buitenboord lites.
– Ramen met driedubbele beglazing met een hangende film, die wordt verwarmd waardoor deze kan krimpen en vastzetten tot zichtbare helderheid.

 

Voordelen van driedubbele beglazing

Deze vensters van gelaagd glas hebben, mits correct geïnstalleerd, een groot aantal voordelen. Ramen met driedubbele beglazing zijn stijver en duurzamer dan traditionele ramen en hebben uitstekende isolatieprestaties, vooral in gebieden met extreem weer. Ze zijn ook bestand tegen condensatie en verminderen de geluidsoverdracht. De drie glaslagen bieden ook meer veiligheid – het dikkere gebied is voor vandalen moeilijker te breken. Bovendien bieden ze grote energiebesparingen in vergelijking met gewone ramen en ramen met dubbele beglazing. Om kosten te besparen, kan een combinatie van dubbele beglazing en driedubbele beglazing worden gebruikt met de oriëntatie van het gebouw. Overweeg geïsoleerde holle kozijnen bij het installeren van uw ramen, omdat deze hun prestaties kunnen verbeteren, wat u op de lange termijn geld kan besparen.

 

Nadelen van driedubbele beglazing

Net als elk ander bouwmateriaal kunnen deze vensters ook enkele problemen hebben. Vanwege het gewicht dat drie afzonderlijke glasplaten bevatten, kunnen de ramen soms een probleem vormen bij zwakkere vleugelmaterialen, en als een bestaande constructie weinig of geen muurisolatie heeft, worden ramen met driedubbele beglazing afgeraden. Financieel gezien zijn driedubbele ramen duurder – ze kosten 25 tot 30 procent meer dan dubbele ramen. In extreem koude klimaten zijn de kosten de investering waard, maar in mildere klimaten is dat misschien niet het geval.