RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Kom hoger in Google met de juiste content!

In 2023 is er voor een bedrijf niets zo belangrijk als een goede website. De kans dat jij deze al hebt is erg groot, maar de kans dat deze nog niet helemaal functioneert zoals je zou willen is helaas ook aanwezig. Potentiële klanten kunnen hem niet vinden, of er wordt nog niet het gewilde aantal bestellingen geplaatst. Wanneer dit bij jou zo is, kan content optimalisatie een goede oplossing zijn! 

Wat is content optimalisatie?

De naam zegt het al: content optimalisatie is de dienst die jij inzet om de content op je website te optimaliseren. Dit kan van alles zijn! Of we het nou hebben over je teksten, je foto’s, video’s of andere vormen van content – alles heeft een resultaat. Tijdens je content optimalisatie wordt dit onder de loep gelegd, niet door een specialist maar door je klant zelf, zonder dat ze het doorhebben! 

Content optimalisatie gaat hand in hand met usability testing: een testmethode waarin je test door uit te voeren. Je legt verschillende versies naast elkaar en bestudeert de resultaten: de combinatie van de beste varianten, is je uiteindelijke keuze. Natuurlijk moet je wel weten hoe je zo’n test in elkaar zet en waar je precies op moet letten, maar met de hulp van een marketingbureau als Traffic Today is dat geen enkel probleem!

Wat voor aanpassingen worden er doorgevoerd?

Om je een idee te geven van wat content optimalisatie voor je website kan doen, sommen we een paar aanpassingen op:

  • Betere toepassing zoekwoorden: scoort jouw website nog niet zoals gewenst, dan kan dat liggen aan het gebruik van zoekwoorden in je tekst. Uit je usability tests blijkt dit, waarna je een zoekwoordenonderzoek kunt doen en de uitkomsten hiervan kunt toepassen.

  • Plaatsing buttons: uit een mouse tracking onderzoek kan blijken dat bezoekers van je website op plaatsen klikken, maar geen reactie terugkrijgen. Door hier buttons te plaatsen, verhoog je het conversieratio van je website.

  • Logische structuur: de boomstructuur van je website zorgt ervoor dat alles eenvoudig te vinden. Tenminste, dat denk je zelf. Door een methode als card sorting uit te voeren, kom je er eenvoudig achter of je bezoekers net zo makkelijk door je website navigeren. Je past aan waar dit niet het geval is.

Begin gelijk!

Nu je weet wat je met content optimalisatie zoal kan, is het tijd om het gelijk zelf te proberen. Hulp nodig, of op zoek naar wat tips om eenvoudig aan de slag te kunnen? Neem contact op met de specialisten van Traffic Today!

 

https://www.traffictoday.nl/