RB Webart
Image default
Sport

Om deze redenen is padel een hype

Zeker als millennial of Gen Z kun je er eigenlijk niet meer omheen: padel! Deze sport is de laatste jaren in ons land ontzettend populair geworden. Zowel onder studenten als onder de wat oudere mensen. Tegenwoordig is in bijna elke buurt wel een padelbaan te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens naar padel Roermond. Wat is padel en waar komt de hype vandaan? We vertellen je er in dit artikel alles over.

Wat is padel?

Padel komt oorspronkelijk uit Mexico en houdt het midden tussen tennis, squash en beachball. Via Spanje is padel in andere delen van Europa terechtgekomen. Het spel wordt gespeeld in teams van twee op een veld met vier glazen wanden. Padel en tennis komen overeen in die zin dat de bal een keer de grond mag raken voor hij aan de overkant terecht komt. Echter, net als bij squash mag het ook de muur zijn waar de bal tegen stuitert. Omdat een padelbaan een stuk kleiner is dan een squashbaan, gaat het spel een stuk sneller dan het squash dat je gewend bent. Padel lijkt op beachvolleybal door de opstelling van het veld en de teams.

Toegankelijkheid

Padel is in de laatste jaren een ontzettend populaire sport geworden en dat komt met name door de toegankelijkheid van het spel. Niet alleen schieten de padelbanen als paddenstoelen uit de grond, ook is padel relatief snel aan te leren. Tennis kan in het begin erg moeilijk zijn, waardoor mensen zich snel uit het veld laten slaan. Dat is bij padel niet het geval. Ook zit je als je wil padellen vaak nergens aan vast. Als je je inschrijft kun je gewoon komen opdagen wanneer je wil en er plek beschikbaar is. Je hoeft niet net als bij sommige andere teamsporten veel verantwoordelijkheid te nemen.

Voor iedereen

Padel is in ons land een sport voor iedereen. Er wordt serieus gespeeld op hoog niveau, maar ook als je alleen recreatieve potjes wil spelen ben je welkom op de baan. Ongeacht je leeftijd en je mate van fitheid is padel voor iedereen te spelen. Zoek gewoon een leuke teamgenoot met wie het goed klikt en je zit goed.