RB Webart
Image default
Hobby en vrije tijd

Rijd jou kind veilig op de fiets?

Je hebt misschien enkele maanden geleden nog een nieuwe fiets voor je zoon of dochter gekocht. Maar is die fiets nog veilig? Ik had zelf enkele maanden geleden ook een fiets voor mijn zoon gekocht. Gewoon een stadsfiets met alles er op en er aan zodat ie veilig naar school kon. Met de nadruk op het woord ‘kon’. Want van de week keek ik nog eens naar zijn fiets en toen zag ik dat de verlichting niet meer werkte en dat de dop van de fietsbel eraf was gedraaid. Ik schrok in eerste instantie best wel. Hier ga je niet vanuit als je een gloednieuwe fiets koopt. Maar als je eens serieus kijkt hoe je eigen kind met zijn fiets omgaat, ja dan kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dan dat dit wellicht zijn eigen schuld is. Hij had de fiets al een paar keer laten vallen en wist ook dat zijn fietslicht het niet meer deed. Maar zoals hij is, vond hij het niet nodig om dit aan mij te melden. Ik kwam in ieder geval dus tot de conclusie dat mijn kind totaal niet veilig in het donker op de weg rijdt.

Controleer de fiets van je kind regelmatig

Ik heb gauw fietsverlichting op batterijen gekocht. Van die fietslampjes die je ook gemakkelijk van je fiets kunt halen zodat ze minder snel gestolen zouden kunnen worden. Ik heb mijn zoon op het hart gedrukt dat ik nog lang niet genoeg van hem heb, en dat hij ook zelf voor zijn veiligheid moet kiezen. Ook heb ik een nieuwe fietsbel voor hem gekocht. Deze is verplicht op elke fiets en je kunt zelfs een boete krijgen als je geen bel op je fiets hebt of als je fietsbel niet goed werkt. Deze fietsaccessoires kocht ik bij Pimpjefiets.nl. Gewoon omdat zij beloven dat zij snel leveren en die belofte ook zijn nagekomen. Wat ik iedereen nog even op het hart wil drukken is, houd de schoolfiets van je kind in de gaten zodat je zeker weet dat ze in het verkeer gezien worden!