RB Webart
Image default
Aanbiedingen

4x gezonde snacks voor tijdens een filmavond

4x gezonde snacks voor tijdens een filmavond

Organiseer je een filmavond voor je vrienden, maar heb je geen zin in al die zoete snacks? Een filmavond met gezonde hapjes is net zo leuk en vooral net zo lekker! Je hebt namelijk helemaal geen ongezonde hapjes nodig om een klassieke filmavond te organiseren. Op zoek naar inspiratie voor lekkere én gezonde snacks? Wij hebben 6 overheerlijke tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Tortilla chips en dip

Een snack die iedereen altijd lekker vindt zijn chips met dip. Het is een hapje dat zoet, zout en romig mengt en het is ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken! Koop een paar zakken met Doritos chips en maak bijvoorbeeld een dipje van crème fraîche en chilisaus. Ben je van de iets meer hartige dipjes? Maak dan bijvoorbeeld een gezonde guacamole of salsasaus. Mensen kunnen hier zelf hun chips in dippen en klaar ben je!

 

  1. Stokbrood en smeersels

Een ander hapje dat erg makkelijk is om te maken is stokbrood. Serveer deze ook met dipjes en smeersels, of besmeer hem met kruidenboter voordat je hem in de oven doet. Ook heb je hiermee veel mogelijkheid tot variatie omdat je allerlei soorten dipjes, smeersels en kaasjes neer kan zeten. Een erg gezond hapje waar niemand af kan blijven! 

 

  1. Punch

Een optie die iets zoeter is dan de rest is punch. Het is misschien de minst gezonde optie uit het rijtje, maar door het fruit krijg je in ieder geval de juiste suikers binnen. Doe verschillende vruchtensappen en alcoholische dranken in een grote kom en doe hier stukjes fruit bij. Denk aan sinaasappel, aardbei, nectarine en druiven. Zo heb je een vruchtensapje waarbij je aan het eind het fruit op kan eten. Ook trekt de drank in het fruit, dus je hebt een heerlijk alcoholisch snackje!

 

  1. Kaas- of vleesplankje

Wil je een iets chiquere filmavond houden? Serveer je vrienden dan een mooi opgemaakt kaas- en/of vleesplankje. Ga hiervoor naar een echte kaasboer en slager en koop eten van hoge kwaliteit. Je zal het verschil echt proeven! Serveer eventueel met crackers en toastjes voor een heerlijk hapje.