RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Dingen die je nog niet wist over chocolade!

Iedereen houdt van chocolade. We eten het heel vaak en we maken er allemaal lekkere dingen mee. Je kan het ook in verschillende vormen en in combinatie met allerlei andere smaken kopen. Ondanks dat we het heel veel eten en gebruiken, weten veel mensen maar weinig over chocolade. Hoe wordt chocolade bijvoorbeeld gemaakt, en wat zijn de effecten van het eten van chocolade? Wij vertellen je er alles over! 

 

Zo wordt chocolade gemaakt

De ingrediënten die worden gebruikt voor het maken van chocolade zijn cacaopoeder, cacaoboter en suiker. Wil je weten hoe chocolade snoepgoed nou eigenlijk wordt gemaakt? Wij vertellen je het hele productieproces.

 

  1. Als eerste worden cacaobonen geplukt van de cacaoboom. Deze worden gefermenteerd en in de zon gedroogd.

  2. Vervolgens worden de bonen gebrand en gemalen in de fabriek. 

  3. Hier ontstaat een dikke cacaomassa uit. Uit deze cacaomassa wordt de cacaoboter geperst. 

  4. De droge plak die overblijft na het uitpersen van de cacaomassa, wordt gemalen tot cacaopoeder. 

  5. Meng vervolgens de cacaomassa met de cacaoboter en de suiker en tot je een chocolademassa krijgt.

  6. Voor extra lekkere chocolade kan je nu extra ingrediënten toevoegen die kunnen dienen als smaakmaker. Denk aan nootjes, stukjes karamel of fruit. 

  7. Vervolgens wordt de chocolademassa met de extra ingrediënten gemengd en gekneed in een verwarmde trommel. Dit kan van 12 uur tot wel 4 dagen duren!

  8. Ten slotte wordt de chocolade in een vorm gegoten en gekoeld. Nu is je overheerlijke chocolade af!  

 

De effecten van chocolade

Er gaan verschillende verhalen rond over de effecten van chocolade. Sommige mensen denken dat chocolade je verliefd laat voelen, andere denken weer dat je er pukkeltjes van krijgt. Dit is allebei niet helemaal waar. 

Echter bevat cacao wel bepaalde stoffen die een positief effect hebben op je lichaam. In chocolade zitten bijvoorbeeld antioxidanten die weefselschade voorkomen, je bloedvaten elastischer maken en het risico op kanker en hart- en vaatziekten verlagen! Veel van deze antioxidanten gaan echter wel verloren tijdens het branden van de cacaobonen. 

Daarnaast bevat chocolade stoffen als cafeïne en theobromine die een opwekkend effect hebben op je lichaam. Daarnaast zitten er stoffen in die je stemming kunnen verbeteren, maar dit is te weinig om echt te merken. 

 

https://www.candyonline.nl/