RB Webart
Image default
Banen en opleidingen

Een helder beeld van de functie van een service monteur

Een helder beeld van de functie van een service monteur

Ben jij nieuwsgierig naar de functie van een service monteur en op zoek naar een vacature service monteur? In deze blog vertellen we je meer over alles wat je kunt verwachten van het werk als service monteur.

Jouw verantwoordelijkheden

Als service monteur ben je verantwoordelijk voor onderhoud, beheer, reparaties, storingen en vertragingen van installaties. In de installatiebranche kun  je actief zijn binnen verschillende soorten technieken, zoals elektrotechniek of in de koeltechniek. Bij Kuijpers is er momenteel een service monteur vacature beschikbaar in de elektrotechniek.

 

De werkzaamheden

Je zorgt ervoor dat er tijdig kwaliteitscontroles worden uitgevoerd. Ook inventariseer je op regelmatige basis wat de huidige staat en verwachtingen voor de toekomst zijn van bepaalde installaties. Verder ben je ook vaak betrokken bij de installatie van nieuwe machines en installaties. Afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau kan het ook zijn dat je betrokken wordt bij het advies richting je werkgever of opdrachtgever. Een andere soort taak die ook bij de werkzaamheden behoort zijn het afronden van rapportages richting een klant of werkgever. Input voor rapportages zijn metingen en tests die je vaak zelfstandig uitvoert.

 

De werkplek en werktijden

Vrijwel binnen iedere organisatie en gebouw zijn er installaties en machines aanwezig. Dit maakt dat op allerlei plekken servicemonteurs actief zijn, als er maar technische installaties of machines in de omgeving zijn. In principe zijn servicemonteurs vrijwel altijd in dienst bij technische organisaties, zoals installatie- of servicebedrijven. Anderzijds zou het kunnen dat ze worden aangenomen voor de technische dienst van een specifieke organisatie. Het zou kunnen dat de monteur verantwoordelijk is voor een geheel machinepark. Ook kan het dat er gewerkt wordt vanuit een storingsdienst, in dat geval wordt je alleen opgeroepen als zich een storing voordoet. Dit zorgt ervoor dat je werktijden flink kunnen variëren, in sommige gevallen kun je ook met een oproepdienst werken. Hierdoor zul je soms ook in de nachturen werkzaam zijn.

 

https://www.kuijpers.nl/jouw-carriere/vacatures-elektrotechniek/servicemonteur-elektrotechniek