RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Schoonmaakcobots

Met de opkomst van automatisering, is er ook een interessante ontwikkeling als het gaat om schoonmaak. Met de komst van schoonmaakcobots is er een nieuw hulpmiddel bijgekomen in de schoonmaakbranche. Hoewel robotisering vaak als een dreiging voor personeel wordt gezien, is het juist een mooie aanvulling voor schoonmaakpersoneel. Ze werken samen met individuen en niet als vervanging.

 

De voordelen van een schoonmaakcobot

Er worden al enkele jaren gebruik gemaakt van robots op de werkvloer. Ze dragen niet alleen bij aan het schoonmaakresultaat, maar zorgen ook voor meer zichtbaarheid binnen de schoonmaak. Bezoekers en medewerkers zien de robot aan het werk en praten erover en stellen vragen. Ze ondersteunen de schoonmakers en zorgen voor de volgende voordelen:

 

  • Het is efficiënter.

  • Door continuïteit is er een hogere kwaliteit.

  • Meer snelheid van werkzaamheden. (Denk hierbij aan grote oppervlakken die moeten worden gereinigd)

  • Oplossing voor het tekort aan mensen binnen de branche door de robot als extra hulpmiddel voor de schoonmaker in te zetten. 

 

De huidige schoonmaakrobots richten zich met name op schoonmaak van vloeren en dan vooral op schrobzuigmachines. Deze zijn geschikt voor grote oppervlaktes, zoals: scholen, ziekenhuizen en congrescentra. Door deze saaie, tijdrovende werkzaamheden uit handen te nemen van schoonmaakmedewerkers, kunnen zij zich vooral richten op specialistischer en leuker werk. 

 

Onafhankelijke facilitaire groothandel

Bent u op zoek naar een schoonmaakcobot? Dan kunt u het beste terecht bij een groothandel schoonmaakartikelen. Facility Trade Group is een onafhankelijke facilitaire groothandel, gespecialiseerd in reinigingssystemen- en machines. Als schoonmaak groothandel kunt u bij ons terecht voor advies en informatie over schoonmaakcobots.

 

https://facilitytradegroup.nl/