RB Webart
Image default
Gezondheid

Waar kan fysiotherapie allemaal bij helpen?

Fysiotherapie is vernoemd naar het Griekse woord ‘fysis’. Het betekent letterlijk ‘het gezond maken van de fysieke gesteldheid’. Fysiotherapie kan bij veel verschillende problemen helpen die met het lichaam te maken hebben. Onder andere kunnen zowel ouderen als kinderen hier baat bij hebben, maar er zijn ook steeds meer mogelijkheden voor jongeren en volwassen met een chronische aandoening.

Fysiotherapie kan onder andere worden ingezet bij:

– Lichamelijke klachten zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn

– Slappe of stijve spieren

– Mobiliteitsproblemen door een blessure of operatie

– Pijn bij het bewegen

– Problemen met coördinatie en evenwicht

– Psychische problemen zoals angst of depressie

Het is belangrijk om te weten dat fysiotherapie niet alleen kan worden ingezet bij klachten, maar ook om deze te voorkomen. Door regelmatig een fysiotherapeutische behandeling te ondergaan, blijft je lichaam in goede conditie en heb je minder kans op klachten. Daarnaast kan een fysiotherapeut ook advies geven over houding, beweging en voeding. Zo kun je zelf aan de slag om lichamelijke problemen te verminderen of te voorkomen.

Heb je last van lichamelijke klachten of wil je preventief werken aan een gezond lichaam? Neem dan contact op met een fysiotherapeut bij jou in de buurt. Woon je in de buurt van Rotterdam? Dan kan Yules Fysiotherapie goed helpen bij verschillende lichamelijke klachten. Ook hebben zij een fitnessruimte en verschillende fitness deskundigen die je kunnen helpen bij de juiste oefeningen.

Wat zijn de voordelen van een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van lichamelijke klachten. Daarnaast kan het helpen om deze te voorkomen. Regelmatige behandelingen houden je lichaam in goede conditie. Fysiotherapeuten geven vaak ook advies over houding, beweging en voeding. Zo kun je zelf aan de slag om lichamelijke problemen te verminderen of te voorkomen. Fysiotherapie is voor iedereen toegankelijk. Het is niet nodig om een verwijzing van de huisarts te hebben om bij een fysiotherapeut terecht te komen.

Gerelateerde artikelen

Wat wordt er onder de algemene stressrespons verstaan?