RB Webart
Image default
Beauty en verzorging

MELKZUUR VERSUS SALICYLZUUR: WAT IS HET VERSCHIL?

De wereld van korean skincare huidverzorgingsingrediënten kan verwarrend zijn en het besluit om iets nieuws te proberen kan eng zijn (zelfs als u dat weigert toe te geven). Het gebruik van zuren in je routine is echter een nuttige manier om de heldere, jeugdige teint te krijgen waarnaar je op zoek bent. Zuren worden vaak gebruikt voor acne, het verminderen van rimpels, het verminderen van ouderdomsvlekken en littekens, en het egaliseren van de huidskleur, en kunnen uw nachtroutine echt helpen resetten.

Melkzuur is een alfahydroxyzuur (AHA) dat uit melk wordt gewonnen. Bij gebruik in cosmetica wordt melkzuur echter vaak gesynthetiseerd om een stabieler en gemakkelijker te formuleren huidverzorgingsingrediënt te creëren. Het kan uw huid een aantal voordelen bieden, maar het is vooral bekend dat het milde huidtextuurproblemen zoals hyperpigmentatie of donkere vlekken vermindert door de bovenste huidlaag te scrubben en de ophoping van dode huidcellen te verminderen. Melkzuur helpt ook de huid te hydrateren door het waterbindend vermogen te verbeteren, wat vooral nuttig is voor mensen met een droge of vochtarme huid

Nou, dat is een goede vraag! Het grote verschil tussen salicylzuur en melkzuur is dat het ene oplosbaar is in olie (salicylzuur) en het andere oplosbaar is in water (melkzuur). Dit betekent dat salicylzuur in staat is om door olie en vuil in de poriën te dringen, terwijl melkzuur kan werken om het oppervlak van je huid te exfoliëren. Omdat ze verschillend zijn, kunnen ze elkaar heel goed aanvullen in huidverzorgingsformules. Bijvoorbeeld, in onze twee-fasen porie behandeling Clear Complexion with Salicylic + Lactic Acids zullen sommigen denken…ja! Het doet beide tegelijk! Het antwoord daarop is nee, maar wat je van dit product kunt meenemen zijn gerichte voordelen voor puistjes en een droge, doffe huid.

Er bestaan heel wat chemische peelings, en twee van de meest voorkomende zijn melkzuur en salicylzuur. Hoewel ze enige overeenkomsten vertonen in hun gebruik, werken ze verschillend om de huid helder en gezond te houden. Lactinezuur is een van de alfahydroxyzuren (AHA’s) die bekend staan om hun vermogen rimpels en fijne lijntjes te verminderen door de celvernieuwing te versnellen. Het is een natuurlijk ingrediënt dat in melk voorkomt, hoewel het over het algemeen kunstmatig wordt gesynthetiseerd wanneer het in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt. Melkzuur stimuleert de celvernieuwing door de verbindingen tussen dode huidcellen aan de oppervlakte van uw huid op te lossen, waardoor de huid eronder er gezonder uitziet.<p>Omdat melkzuur in water oplosbaar is, kan het uw huid glad maken terwijl het uw huid voorziet van vochtinbrengende bevochtigingsmiddelen zoals hyaluronzuur. koop nu korean skincare nederland.

https://kocosmo.nl/