RB Webart
Image default
Beauty en verzorging

7 huidverzorgingstips voor getatoeëerden

1. Regelmatig hydrateren 

Uw tatoeage vochtig houden is essentieel om hem levendig en mooi te houden. Meerdere keren per dag een licht laagje ongeparfumeerde, niet-comedogene vochtinbrengende crème aanbrengen helpt om het gebied gehydrateerd en gezond te houden. U kunt ook producten gebruiken die speciaal bedoeld zijn om tatoeages te smeren, zoals bepanthen tattoo creme.

2. Vermijd blootstelling aan de zon

Blootstelling aan de zon kan de inkt doen vervagen en het risico op huidkanker in de buurt van de tatoeage vergroten. Bedek uzelf altijd met kleding en draag een breedspectrum zonnebrandcrème met een SPF van 30 of hoger als u buiten bent. Kies voor fysieke barrières zoals zinkoxide of titaniumdioxide in plaats van chemische zonnefilters, die uw huid eerder irriteren.

3. Pluk niet aan de huid

Het is normaal dat tatoeages tijdens het genezingsproces gaan korsten, maar je moet voorkomen dat je ze eraf plukt, omdat dit een deel van de inkt van je huid kan verwijderen, wat vlekken en verkleuring van je tatoeageontwerp kan veroorzaken. Laat je lichaam zichzelf genezen door het gebied schoon en gehydrateerd te houden.

4. Zwem niet onmiddellijk na het zetten van uw tatoeage

Na het zetten van een tatoeage is het belangrijk om niet onmiddellijk te gaan zwemmen, omdat bacteriën uit het water in een open wond kunnen komen, wat kan leiden tot infecties en een slechte genezing die het uiterlijk van uw tatoeage in gevaar brengt, zelfs wanneer deze volledig genezen is. Wacht ten minste twee weken voordat u gaat zwemmen of aan watersportactiviteiten gaat deelnemen nadat u een nieuwe tatoeage hebt laten zetten.

5. Vermijd agressieve chemicaliën

Het rechtstreeks aanbrengen van agressieve chemicaliën zoals parfum, deodorant of make-up op uw pas aangebrachte tatoeage kan irritatie veroorzaken en de genezingstijd vertragen vanwege hun hoge zuurgraad die de delicate weefselcellen onder de oppervlaktelaag van uw huid beschadigen, waar tatoeages permanent worden ingeplant in levende weefsellagen onder de epidermale beschermlagen erboven!

6. Verzorging van oudere tatoeages

Naarmate tatoeages ouder worden, kunnen ze hun kleurintensiteit verliezen of waziger worden dan toen ze voor het eerst werden aangebracht; dit gebeurt door natuurlijke veranderingen in ons lichaam, zoals veranderingen in hormonen of andere omgevingsfactoren zoals blootstelling aan UV-straling, elk jaar opnieuw! Om oudere tatoeages te behouden, moet u extra voorzichtig zijn met de verzorging ervan omdat ze al vele jaren geleden zijn aangebracht, dus het vermijden van onnodige blootstelling, vooral aan direct zonlicht, is hier nog steeds de sleutel!

7. Raadpleeg professionals indien nodig

Als je het gevoel hebt dat er iets niet klopt met hoe je tattoo eruit ziet (bijv. vervagende kleuren, vage lijnen), aarzel dan niet om een professional te raadplegen die gespecialiseerd is in de verzorging van tatoeages, omdat bepaalde behandelingen nodig kunnen zijn, afhankelijk van wat er moet worden gerepareerd, dus snel hulp zoeken is over het algemeen beter dan later permanente schade oplopen als er iets misgaat!