RB Webart
Image default
Beauty en verzorging

Ontdek alles wat je moet weten over TCA peeling

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je huid te verjongen en weer te laten stralen? Dan is een TCA-peeling van Huidkliniek Dreamskin misschien wel de oplossing waar je naar op zoek bent. Weet jij al wat dit precies is en hoe het werkt? Waarschijnlijk niet. Lees daarom even verder voor meer informatie.

Wat is een TCA peeling

TCA staat voor trichloorazijnzuur, een chemische verbinding die al lange tijd wordt gebruikt in de cosmetische wereld voor huidvernieuwende behandelingen. Een TCA peeling is een procedure waarbij een gecontroleerde hoeveelheid trichloorazijnzuur op de huid wordt aangebracht om dode huidcellen te verwijderen en de productie van collageen te stimuleren. Het resultaat is een gladdere, egalere en jonger uitziende huid.

Hoe werkt het?

Tijdens een TCA peeling wordt het trichloorazijnzuur zorgvuldig aangebracht op de huid. Het zuur dringt door in de bovenste lagen van de huid en veroorzaakt een gecontroleerde beschadiging. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid, waarbij oude huidcellen worden afgestoten en nieuwe cellen worden geproduceerd. Bovendien zorgt de beschadiging ervoor dat de productie van collageen en elastine toeneemt, waardoor de huid steviger en elastischer wordt.

Voordelen van een TCA peeling

Een TCA peeling biedt diverse voordelen voor huidverjonging, zoals het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, wat resulteert in een jeugdige en stralendere huid. Daarnaast kan het ook pigmentvlekken, zonneschade en een onregelmatige huidskleur verminderen, waardoor de huid egaler wordt. Voor mensen met acne is een TCA peeling ook een effectieve behandelingsoptie, omdat het de acne kan verminderen en de littekens die door acne zijn achtergelaten kan verminderen. Bovendien kunnen grote poriën worden verkleind, waardoor de huid een gladde en gelijkmatige uitstraling krijgt.

Wat kun je verwachten?

Voorafgaand aan de behandeling zal een ervaren huidspecialist je huid evalueren en bepalen of je een geschikte kandidaat bent voor een TCA peeling. Tijdens de behandeling kun je een lichte prikkeling of branderigheid ervaren, vergelijkbaar met een intensieve peeling. Na de behandeling kan de huid rood en gezwollen zijn, maar dit zal geleidelijk afnemen. Na een paar dagen begint de huid te schilferen en komen er nieuwe, frisse huidcellen tevoorschijn.

Nazorg en herstel

Het is belangrijk om de instructies van je huidspecialist op te volgen voor de juiste nazorg. Denk aan het gebruik van milde reinigingsmiddelen, hydraterende crèmes en zonnebrandcrème. Gedurende de herstelperiode is het essentieel om de blootstelling aan de zon te beperken en je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.