RB Webart
Image default
Auto's en Motoren

Mooiste circuits

Mooiste circuits

Op de fiets maken is een van de grootste geneugten van het leven, maar waar moet je heen? We hebben een lijst samengesteld met enkele van de mooiste, meest ontzagwekkende en gewoonweg plezierige circuits van over de hele wereld. Je kunt alles vinden, van bergwegen tot stadsstraten op deze lijst, dus zet je spullen klaar en geef gas!

1. Nurburgring- Nordschleife, Duitsland

Dit legendarische circuit wordt door sommigen de “Groene Hel” genoemd, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De Nürburgring ligt in het Eifelgebergte en de Nordschleife is meer dan 21 kilometer lang met ongeveer 170 bochten. Het is een uitdagende baan voor zelfs de meest ervaren chauffeurs, maar het landschap is absoluut adembenemend.

2. Assen – Nederland

Het circuit van Assen staat bekend om zijn lange geschiedenis in tweewielig racen, waar al jaren de Nederlandse ronde van het MotoGP-kampioenschap wordt gehouden. Het oorspronkelijke circuit was een geplaveid wegencircuit dat door verschillende steden en dorpen liep, maar werd in de jaren zestig vervangen door een modern kortsluitingscircuit. In de afgelopen jaren was het circuit van Assen de locatie van verschillende beroemde gevechten in de laatste ronde tussen enkele van ’s werelds beste rijders.

3. Cadwell Park – Groot-Brittannië

Cadwell Park in Lincolnshire is een populair circuit voor zowel professionele racers als amateur-trackday-rijders. De twee mijl lange lay-out van het circuit is smal en bevat een mix van lastige bochten, dalen en toppen, waardoor het een uitdaging is om te rijden. De hoogteverschillen in Cadwell Park zijn aanzienlijk, met het beroemdste deel van de baan, “The Mountain”, waardoor fietsen enkele meters in de lucht komen. Racewinnaars in Cadwell Park worden vaak de “King of the Mountain” genoemd.

4. Phillip Island – Australië

Deze track op Phillip Island staat bekend om zijn schilderachtige achtergrond en moeilijke bochten. Het is vernoemd naar Casey Stoner, een tweevoudig MotoGP-wereldkampioen, die bekend stond om zijn driftvaardigheden. De Gardner Straight is een van de meest iconische delen van de baan, want hier halen rijders snelheden van meer dan 200 mph. Door de ligging kan het weer echter onvoorspelbaar zijn, met alle vier de seizoenen op één dag mogelijk.

5. Laguna Seca – VS

De wereldberoemde “Corkscrew” bij Laguna Seca in centraal Californië is een van de meest unieke en uitdagende bochten voor rijders waar dan ook. De bocht valt in totaal 59 voet over zijn lengte van 450 voet, waarbij het steilste gedeelte een daling van 18% is aan de top van bocht 8A. Het is een geweldig gezicht om toprijders door dit gedeelte te zien navigeren.

bron: Motorstof.nl