RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Wat te zoeken in de beste hondenspeeltjes

Wat te zoeken in de beste hondenspeeltjes

De meeste honden houden van speelgoed. Ze schudden, vangen, rollen, kauwen en knuffelen ermee. Speelgoed stimuleert ook de hersenen van een hond, voorkomt dat hij zich verveelt, helpt energie te verbranden en troost hem als hij nerveus is.

Maar niet elke hond houdt van elk soort speelgoed en niet elk speelgoed kan zelfs maar één speelsessie met een vastberaden huisdier overleven. Daarom hebben we verschillende soorten speelgoed getest met veel verschillende honden en hun baasjes gevraagd om de betrokkenheid van de hond, de duurzaamheid van het speelgoed, de algemene waarde en hoe gemakkelijk de honden (en hun mensen) ermee konden spelen.

Verloving

Zelfs een hond die dol is op piepende hondenspeeltjes of ballen is niet van elk speeltje onder de indruk. Sommige hondenspeeltjes houden de aandacht van uw pup slechts korte tijd vast, terwijl andere al snel favoriet worden. Het is moeilijk te voorspellen wat uw hond leuk zal vinden, maar een truc is om speelgoed af te wisselen zodat uw hond zich niet gaat vervelen. Berg een of twee favoriete hondenspeeltjes op en stop ze dan terug in de speelgoedkist als verrassing voor uw hond.

Duurzaamheid

Hoe leuk uw hond een speeltje ook vindt, het heeft geen zin als het snel kapot gekauwd of gekauwd wordt. Dat maakt het niet leuk en mogelijk onveilig. Als het een knuffel is, let dan op verstevigde naden en duurzaam materiaal. De Humane Society of the United States raadt aan speelgoed te onderzoeken en touwtjes, linten, ogen of andere onderdelen die kunnen worden afgeknaagd en ingeslikt te verwijderen. Repareer speelgoed of gooi het weg als het scheurt of breekt.

Grootte

Kies speelgoed dat geschikt is voor de grootte van uw hond. Te klein speelgoed kan in de keel van uw hond terechtkomen of zelfs worden ingeslikt. Te groot speelgoed kan frustrerend zijn voor puppy’s.

Gebruiksgemak

De meeste hondenspeeltjes zijn vrij eenvoudig te bedienen. Honden piepen met een piepspeeltje, jagen achter een bal aan, of kauwen op een stevig speelgoedbot. Maar er zijn ingewikkelde speeltjes waarvoor uw hond wat harder moet werken, zoals snoepautomaten. Veel honden genieten van de uitdaging, maar anderen kunnen gefrustreerd raken. Kies speelgoed op basis van de persoonlijkheid en interesses van uw pup.

Speelgoed laten meegaan

Wissel het speelgoed van uw hond wekelijks af door telkens slechts enkele speeltjes beschikbaar te stellen. Houd verschillende soorten speelgoed gemakkelijk toegankelijk. Als uw hond een favoriet speeltje heeft, zoals een zacht troostspeeltje, kunt u dat beter altijd buiten laten liggen. Geef uw hond ten minste één speeltje om te dragen, één om te schudden, één om te rollen en één om te troosten.

“Gevonden” speeltjes zijn vaak veel aantrekkelijker dan speeltjes die duidelijk zijn geïntroduceerd. Een spelletje speelgoed of snoepjes zoeken is een goede activiteit voor regenachtige dagen voor uw hond, waarbij hij zijn energie verbruikt zonder veel ruimte nodig te hebben.

Veel van het speelgoed van uw hond moet interactief zijn. Interactief spel is heel belangrijk voor uw hond omdat hij actieve “people time” nodig heeft, wat de band tussen u en uw huisdier versterkt. Probeer ballen, vliegende schijven en andere speeltjes die de band tussen mens en dier helpen bevorderen.

Ga naar Happy Animal voor hondenproducten!