RB Webart
Image default
Zakelijke dienstverlening

Zijn er nadelen verbonden aan een animatievideo laten maken?

Bedrijven zweren bij een animatievideo laten maken. Een animatie brengt namelijk vele voordelen met zich mee: het zet mensen aan tot actie, boodschappen worden langer onthouden, herkenbaarheid van de visuele identiteit neemt toe en je kunt animaties ook voor andere marketinguitingen gebruiken. Maar iedere medaille heeft ook zijn keerzijde. Wat zijn bijvoorbeeld de nadelen van een animatievideo laten maken?

Korte tijd, veel geld

Het grootste nadeel van een animatievideo laten maken, is dat dat het een aardige duit kost. Door het heldere karakter van een animatie, hoeft de video niet lang te zijn. Toch kost een filmpje van maar dertig seconden je over het algemeen al €850, wanneer je een standaardanimatie kiest, of zelfs €1.975 wanneer je een op maat gemaakte animatie wil. Voor een filmpje van een minuut betaal je zelfs tussen de €1.050 en €2.950.

Besparen is mogelijk

Wanneer je kiest voor een animatievideo te laten maken, dan wordt er gelet op je te besteden budget. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je video te laten maken door een junior team van animators. Door de geringere ervaring kunnen junior animators je opdracht tegen een lagere prijs uitvoeren. Tevens doe je er goed aan om van tevoren verschillende bedrijven te vergelijken door offertes aan te vragen. Dit kan je ook tientallen euro’s uitsparen. Als laatste kun je geld besparen door meerdere video’s bij een bedrijf af te nemen, omdat de bedrijven je dan vaak een korting aanbieden.

Wees er op tijd bij

Een tweede nadeel van een animatievideo laten maken, is het lange werkproces. Wanneer je een animatievideo van hoge kwaliteit wenst te hebben, duurt het een ruime tijd voordat een dergelijke animatie af is. De animators van Playforward moeten namelijk alles op maat maken, waardoor alles opnieuw uitgetekend en bedacht moet worden. Een animatievideo van slechts zestig seconden neemt bijvoorbeeld al zo’n vier á acht weken tijd in beslag om te maken. Een animatievideo heeft echter de mogelijkheid om je verkoop en betrokkenheid te verhogen, waardoor je de investering ook weer snel terugverdient!