RB Webart
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je je tuin helemaal af

Ben je bezig met het renoveren van je tuin of ben je van plan een compleet nieuwe tuin aan te leggen bij je nieuwbouwwoning? Dan dien je aan erg veel dingen te denken. Van de plantkeuze tot aan de inrichting: aan alles moet worden gedacht. Ook is het belangrijk om te denken aan hoe u uw tuin gaat afscheiden van de rest van de buurt. Je wilt immers rustig in je achtertuin kunnen zitten zonder dat jan en allerman mee kan genieten. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je schutting of andere tuinafscheiding past bij de rest van je tuin. Daarom vertellen wij u in deze blog graag welke mogelijkheden u heeft op het gebied van tuinafscheiding! Lees dus snel verder!

 

De houten tuinafscheiding

De houten schutting: al jaren erg populair en geliefd onder Nederlanders. Het is en blijft dan ook een van de meest verkochte soorten tuinafscheidingen in Nederland. En ook al is deze soort tuinafscheiding al jaren aanwezig, dat betekent niet dat er weinig keuze is of dat een houten schutting snel saai hoef te zijn. Integendeel: tegenwoordig bestaan er erg veel opties wanneer het op houten schuttingen aankomt. Zo kunt u zelf het soort hout, de maat, de vorm, de hoogte en de beits uitkiezen. Wel is het erg belangrijk om bij het hout te kiezen voor een hardhoutsoort. Deze gaan namelijk erg lang mee en zijn vrijwel helemaal vrij van onderhoud. Bij hardhoutsoorten kunt u denken aan bijvoorbeeld grenen, vurenhout of Douglas hout. 

 

Groen, groener groenst

Het wordt de laatste jaren steeds populairder: veel groen in de tuin. Kiezels in de voortuin maken plaats voor mooie planten en ook sommige houten schuttingen worden vervangen door een mooie groene schutting. Het milieu speelt hierin uiteraard een grote rol, maar ook verbetert het de totale uitstraling van je tuin. Om meer groen te verwerken in je tuin zou je dus kunnen denken aan een groene tuinafscheiding. Zo kun je kiezen voor een mooie heg of voor een stalen hekwerk waar u mooie klimplanten tegenaan laat groeien. Voor een wat meer robuuste stijl kies je voor een tuinafscheiding waar groen wordt gecombineerd met natuursteen. 

 

https://www.arfman.nl/