RB Webart
Image default
Beauty en verzorging

Bevatten peren veel vitaminen?

De peer is een pitvrucht net als een appel. Er bestaan handperen en stoofperen. De populairste is de handpeer in nederland, het meest bekende handpeer heet de conference. stoofperen zijn hard en die moeten voor het eten gestoofd worden, anders kan je het niet eten. een bekende stoofpeer is bijvoorbeeld de Geiser Wildeman. Peren komen veel voor in nederland. Het is hier een geschikt klimaat om peren te groeien. De belangrijkste regio’s waar je peren kan kweken zijn Zeeland en Gelderland. Ook kan je prima planten in Utrecht, Zuid Holland, Noord Holland en Brabant. op de meeste bedrijven worden appels en peren samen geteeld. omdat die in hetzelfde klimaat leven.

Welke vitaminen zitten er in peren?

Peren bevatten veel vitamine C. Dat is goed voor de menselijke bloedstroom en oor de huid van het menselijk lichaam. Ook bevatten peren veel kalium wat ook goed is voor de menselijke gezondheid. Het geeft jou ook een boost als jij gezond leeft natuurlijk, want het eten van fruit (in dit geval peren) geeft jou meer energie terug. Peren staan ook in de schijf van vijf er wordt dan aangeraden om er 2 stuks per dag van te eten als je de schijf wilt volmaken. Dus het vult redelijk snel aan. Het is natuurlijk ook aan te raden om niet alleen peren te eten, maar ook andere vruchten. Want er variatie is zeer belangrijk voor gezond leven.

Waar kan je peren in verwerken?

Peren kan je ook in veel gerechten verwerken. Voor een zoete unieke smaak. Bijvoorbeeld in vruchtensappen. Juice Factory maakt sappen in verschillende versies. Zij maken de sappen met een speciale slowjuice mixer die alle goede stoffen en vitaminen uit het fruit filtert in een sap. Om te zorgen dat er geen vitaminen verloren gaan zoals bij de blender.