RB Webart
Image default
Bedrijven

Wat valt onder puinafval?

Vaak komt er bij een verbouwing een heleboel bouwafval vrij. Daarbij is er ook zogeheten puinafval. Daarvoor kun je ook een container huren. Twijfel jij bij een puincontainer huren, wat er in de container mag? Lees dan dit artikel, hierin gaat het namelijk precies over wat er in zo’n puincontainer mag.

Wat is dan nu puin?

Dat is vrij helder bepaald. Het komt erop neer dat puin afval is, dat bestaat uit losse brokstukken van voornamelijk steen en beton. Het komt vaak vrij als een huis wordt gesloopt. Maar ook als er bijvoorbeeld een brug wordt gesloopt.

Bouwafval

Het is duidelijk wat er onder puin wordt verstaan. Maar het is niet altijd duidelijk wat de grens in. Wat valt nog wel onder puin? Een vraag die niet altijd meteen helder is. Wel zijn er een paar dingen over te zeggen, die wellicht jou meer duidelijkheid geven hierover.

Het is natuurlijk vervelend als naderhand blijkt dat de scheiding niet goed genoeg is en dat je zo mogelijk extra kosten had. Men heeft het over schoon puin als je het gaat over: bakstenen, dakpannen, porselein en metsel- en betonpuin. Ook tegels vallen onder schoon puin. Is het puin vervuild? Met bijvoorbeeld olie of asbest? Dan zal het niet worden geaccepteerd. Let er dus goed op.

Puincontainer huren

Puin kan naderhand nog worden hergebruikt, voor onder andere het ophogen van dijken. Ook wordt het gebruikt bij de aanleg van wegen en op plekken waar een goede fundering van belang is. Omdat puin nog kan worden hergebruikt, is het van belang dat het gescheiden wordt. Het is bij veel bouwafval dus slim om een puincontainer te huren.

Wil je een container huren? Dan is het heel erg verstandig om dit op tijd te regelen. Zo voorkom je dat er geen container hebt, op het moment dat je het nodig hebt. Waar je verder nog aan kunt denken is het kopen of huren van afdekzeilen. Zo voorkom je dat anderen er makkelijk ander afval in gooien. Bovendien is het voor de nieuwsgierige kinderen net wat minder aantrekkelijk om in de container te gaan spelen. Tip? Kies voor een betrouwbare leveranciers als je een puincontainer huren wilt.

https://afvalcontainersrijnmond.nl/puincontainer-huren/