RB Webart
Image default
Bedrijven

Het egaliseren van de vloer

Voor je een nieuwe vloer kunt gaan leggen, moet vaak de ondergrond eerst geëgaliseerd worden. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat de nieuwe vloer makkelijker bekleed kan worden. Door de vlakke ondergrond wordt de levensduur van de bekleding verlengd.

Betonnen vloer egaliseren  

Een ondervloer van cement wordt vaak geëgaliseerd, voordat de bekleding wordt gelegd. Voor het egaliseren van de betonnen vloer wordt egaline gebruikt. Egaline is een soort dun cement met kunsthars. Doordat de egaline relatief vloeibaar is, is het goed te verspreiden over het oppervlak. De egaline zorgt ervoor dat oneffenheden worden weggewerkt. Voor grotere oneffenheden is vanzelfsprekend meer egaline nodig. Daarnaast zorgt de egaline ervoor dat de ondervloer flexibel en sterk is. Zo ontstaan er geen scheuren in het oppervlak. Na het drogen van de egaline kan de vloerbekleding worden aangebracht.

Houten vloer egaliseren

Wanneer een houten vloer in aanraking komt met water, dan is de kans groot dat de vloer krom gaat trekken. Ook is het goed mogelijk dat de houten vloer gaat schimmelen wanneer deze niet goed droogt. Daarnaast is het hout slijtage gevoelig. Doordat de ondergrond intensief gebruikt wordt ontstaan slijtageplekken.

Wil je dat jouw houten vloer er weer netjes uitziet? Dan is de vloer laten egaliseren de uitkomst. Allereerst wordt de vloer vlak geschuurd. De vloer wordt netjes recht geschuurd, zodat de vloer makkelijk bewerkt kan worden met egaline. Wanneer de vloer weer mooi egaal is, wordt er een laag egaline aangebracht. Zo ziet jouw vloer er weer netjes en strak uit. Je kunt nu weer jaren vooruit met jouw vloer.

De vloer isoleren

Wanneer je van plan bent om de vloer te gaan egaliseren, dan is het een goed moment om jouw vloer te isoleren.  Een geïsoleerde vloer zorgt voor nog meer wooncomfort. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de energierekening. De isolerende ondervloer houdt de warmte vast en hoef je minder te stoken.