RB Webart
Image default
Bedrijven

Hoe lang gaan oordoppen mee?

Hoe lang gaan oordoppen mee?

De levensduur van oordopjes hangt af van veel factoren, waaronder het materiaal en de manier waarop ze worden gebruikt. Oordopjes kunnen jaren meegaan, vooral als u ze van kwaliteitsmerken koopt. Oordopjes worden echter rechtstreeks in de gehoorgang geplaatst, waardoor ze sneller verweren. Over het algemeen moet u uw oordopjes om de zes maanden vervangen.

Goedkope oordoppen versus dure oordoppen

Mensen kopen vaak oordopjes bij drogisterijen, apotheken en supermarkten om hun oren te beschermen tegen lawaai. Dit soort wegwerp oordoppen zijn echter niet altijd comfortabel of duurzaam, en het kan moeilijk zijn om de juiste pasvorm voor uw gehoorgang te vinden. Op maat gemaakte oordopjes (otoplastieken) en duurdere filter oordoppen verschillen van traditionele oordopjes omdat ze specifiek voor elke individuele gehoorgang worden gemaakt en niet voor eenmalig gebruik. Otoplastieken zijn duurder dan traditionele wegwerpdopjes, maar ze kunnen ook comfortabeler en duurzamer zijn. De juiste pasvorm is belangrijk voor op maat gemaakte oordopjes, zodat ze niet uit uw oren vallen.

Duurzame oordopjes

Als u oordopjes zoekt die lang meegaan, is het vaak verstandig iets duurdere modellen te kopen. In veel gevallen gaan oordopjes die dagelijks worden gebruikt 3 tot 4 maanden mee, terwijl minder vaak gebruikte modellen tot 1 of 1,5 jaar kunnen meegaan. Het is belangrijk de oordopjes na gebruik goed schoon te maken om de verspreiding van bacteriën en infecties te voorkomen, zodat de oordopjes lang (en prettig) gebruikt kunnen worden.

Er zijn oordopjes in verschillende maten verkrijgbaar. Als de oordopjes te groot zijn, kunnen ze uit de oren vallen en niet goed blijven zitten. Als ze te klein zijn, kan dat problemen opleveren. Te kleine oordopjes bieden bijvoorbeeld minder goede gehoorbescherming. Daarom moeten gebruikers verschillende maten proberen voordat ze hun eerste set geluidswerende oordopjes kopen.

Voor hulp bij het kiezen of gebruiken van gehoorbescherming kunt u contact opnemen met onze specialisten.