RB Webart
Image default
Aanbiedingen

4 must-do’s voor een stressvrij dagje weg!

Een dagje weg is een mooie gelegenheid om nieuwe plaatsen te zien en het huis uit te gaan. Ze kunnen aan de andere kant ook ongelooflijk stressvol zijn omdat je in zo’n korte tijd zoveel dingen moet onthouden. Als je één klein dingetje vergeet op je dagtrip, kan dat een groot ongemak worden en je dwingen je trip af te breken. Gelukkig zijn er manieren om de stress die gepaard gaat met een dagje weg tot een minimum te beperken. Met deze eenvoudige tips kunt u ervoor zorgen dat uw volgende dagje weg helemaal soepel verloopt en een gedenkwaardige ervaring wordt die je voor de rest van je leven in je hart draagt. Lees dus snel verder! 

 

Druk de belangrijkste informatie af of schrijf het op 

Als je op pad gaat naar een nieuwe plaats, kan het gemakkelijk zijn om belangrijke informatie te vergeten, zoals het adres van een goede parkeerplaats of de routebeschrijving naar de plekken die je allemaal wilt bezoeken. Om zonder problemen overal te komen waar je naar toe wilt is het slim om alle informatie die je nodig hebt op te schrijven en mee te nemen. Schrijf bijvoorbeeld belangrijke adressen en of telefoonnummers op en print de routebeschrijving van tevoren uit. Zelfs als je mobiele telefoon dan uitvalt of je internetbundel je in de steek laat kun je altijd de weg terug vinden. 

 

Heb een plan voordat je vertrekt

Voordat je vertrekt, is het handig om een plan maken van wat je wilt doen tijdens je dagtrip. Zorg ervoor dat je voldoende tijd uittrekt om te komen waar je heen gaat, zodat je je niet op het laatste moment hoeft te haasten. Misschien wil je ook een ruwe route uitstippelen van waar je heen wilt terwijl je daar bent. Het is een goed idee om het dagje weg te organiseren zoals je je zou voorbereiden op een toets; zoek de bestemming en interessante plaatsen die je wilt zien op, en schrijf vervolgens een kort overzicht van elke plaats op in een notitieboek of in de notities van je telefoon. Zo kun je bijhouden waar je bent geweest en waar je nog heen moet zonder je telefoon als GPS-apparaat te gebruiken. 

 

Neem eten mee voor onderweg

Om er zeker van te weten dat je niet ziek zwak of misselijk wordt tijdens je dagtrip is het slim om zelf wat eten voor te bereiden. Vooral tijdens een lange rit is het fijn om onderweg wat te kunnen eten, zo ben je sneller op de plek van bestemming en hoef je niet onnodig vaak te stoppen onderweg. Natuurlijk is het hartstikke leuk om ergens te gaan lunchen of dineren maar onderschat niet hoe fijn het is om je eigen favoriete maaltijd te nuttigen tijdens een dagje weg! Ook om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen tijdens zo’n dag is het verstandig om naast jouw favoriete maaltijd ook nog wat groenten en fruit mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan wat wortels, stukjes komkommer, wat tomaatjes en bijvoorbeeld bananen en appels. Makkelijk mee te nemen, goed te bewaren en ontzettend goed voor je om te eten. 

 

Boek een daghotel

De laatste en misschien wel beste tip om stress te voorkomen tijdens een dagje weg is het boeken van een daghotel. Door toegang te hebben tot een hotelkamer door de dag heen kun je genieten van een rustmomentje tussen activiteiten door. Kun je je zovaak omkleden en opfrissen als dat je zelf prettig vindt én heb je de mogelijkheid om je spullen te droppen zodat je niet onnodig veel bagage hoeft mee te sjouwen. Bij Getadayroom vind je alle hotels die een kamer voor daggebruik aanbieden. Neem dus van tevoren even een kijkje en bepaal of een daghotel iets voor jou is! 

 

https://www.getadayroom.com/nl/