RB Webart
Image default
Onderwijs

Ontdek taaltrainingen voor zakelijk Engels en meer bij The Square Mile

The Square Mile, wat een leuke naam voor een taleninstituut! U kunt er aankloppen voor een taalcursus zakelijk Engels, een training Nederlands voor expats, een opleiding Frans, Italiaans, Spaans en Portugees. Wilt u een gerichte cursus volgen zoals een training technisch Engels, financieel Engels of Engels voor helpdeskmedewerkers? De taaltrainers van The Square Mile hebben er ervaring mee. Nu alvast uw taalniveau testen? Dat kan op de website van The Square Mile.

Letterlijk betekent The Square Mile de vierkante mile. Mile is de Engelse lengtemaat waarbij 1 mile staat voor 1609,344 meter. The Square Mile is ook de benaming van het historische en financiële hart van de Engelse hoofdstad oftewel The City of London. In Europa heeft Londen een belangrijke functie. Net als New York, Parijs en Tokio geldt Londen als alfa-wereldstad. In de 18e en 19e eeuw was Londen stad nummer 1 in de wereld op politiek en economisch vlak. De Tower of London, Greenwich en Kew Gardens staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Palace of Westminster, Westminster Abbey en Saint Margaret’s Church hebben samen ook die beschermde status.

De UNESCO Werelderfgoedlijst van Nederland bestaat onder meer uit Droogmakerij De Beemster, de Waddenzee, Schokland en omgeving, de Hollandse Waterlinies en het Rietveld Schröderhuis. Laatstgenoemde staat in de Wilhelminabuurt in Utrecht. Het huis is door Gerrit Rietveld ontworpen voor zijn vrouw Truus. Het is een strak vormgegeven woning met een veelvoud aan horizontale en verticale vlakken. De kleuren aan de buitenkant zijn sober: een aantal grijstinten en veel wit. Binnen in het huis zijn alleen maar primaire tinten gebruikt.

Gerrit Thomas Rietveld was naast architect ook meubelontwerper. Aanvullend maakte hij allerlei tijdschriftcovers en affiches. Gerrit was lid van De Stijl. Samen met Theo van Doesburg, Piet Mondriaan, Vilmos Huszár, Bart van der Leck, Antony Kok, J.J.P. Oud, Jan Wils, Robert van ’t Hoff en Georges Vantongerloo streefde Rietveld naar “ (…) een radicale hervorming van de kunst, die gelijke tred hield met de technische, wetenschappelijke en sociale veranderingen in de wereld. Deze hervorming bestond uit het gebruik van een minimum aan kleuren (primaire kleuren, gecombineerd met zwart, wit en grijs) en een zo eenvoudig mogelijke vormgeving (bij voorkeur volgens het orthogonaal stelsel). (…) “ Zo lezen we op nl.wikipedia.org.

https://www.thesquaremile.nl