RB Webart
Image default
Onderwijs

Palletvervoer, diepvriesopslag en -inslag? Frigo Group regelt het voor u!

Bij de inslag, opslag en uitslag van voorraden gekoelde of diepgevroren versproducten maakt Frigo Group gebruik van een modern WMS (Warehouse Management Systeem). Dit computerprogramma zorgt voor een perfecte stroomlijning. 24/7 kunnen de goederenstroom en het voorraadbeheer bekeken worden. Binnen het WMS is ruimte voor specifieke wensen die klanten hebben. Zo wil de een wekelijks een overzicht ontvangen en de ander een aantal keer per dag. Bij binnenkomst worden alle partijen op een aantal vaste punten gecontroleerd: aantal, temperatuur en kwaliteit. Op verzoek kunnen pallets worden voorzien van een SSCC-label (EAN128) om de tracking en tracing te waarborgen. Bij de uitslag komt ook administratie kijken; partijen worden ingelezen via EDI (Electronic Data Interchange) of ze worden handmatig in het WMS ingevoerd. De gegevens zijn voor de medewerkers van dienst te lezen op de displays die op strategische plekken zijn geïnstalleerd. Zij voorzien ladingen van bestemmingslabels en zetten een en ander klaar voor het koeltransport.

De Frigo Group chauffeurs gaan regelmatig de grens over. Frankrijk is een belangrijk land waar op gereden wordt. Zo bestaat er een dagelijkse verbinding met Lyon, Parijs en Rouen. De route gaat vanuit Nederland via België en Luxemburg – waar eventueel ook pallets afgeleverd kunnen worden – naar Frankrijk. In het geval van Frankrijk betreft het zowel verse voorraden als machines, staal en stukgoed. Frigo beschikt hiervoor over tautliners (vrachtwagens met schuifzeilen) en koel- vrieswagens.

Spanje is een belangrijk exportland voor Nederland. Farmaceutische en medicinale producten staan hierbij op nummer 1. De Spaanse detailhandel, het vervoer en de hotelindustrie hebben het zwaar te verduren gehad de afgelopen jaren dankzij de coronacrisis. De stijgende trend van het bruto binnenlands product in 2021 – 5,1% – remde afgelopen jaar weer iets af. Waarschijnlijk komt het bbp van Spanje in 2022 uit op 4%. Frigo Group heeft een vaste verbinding met de Spaanse regio Cordoba. Op www.frigogroup.com lezen we: (…) “Het gaat vooral om zogenaamde ‘dedicated lanes’, waarbij importladingen met behulp van koel/vrieswagens worden vervoerd. (…) “

https://www.frigogroup.com/nl