RB Webart
Image default
Vervoer en transport

Tips om electronica te verhuizen

Bij verhuizingen worden elektronica vaak onzorgvuldig verpakt, terwijl het onze meest dure bezittingen zijn. Computers, gameconsoles en printers hebben speciale zorg nodig wanneer deze ingepakt en verhuisd worden. Verschillen in temperaturen, vochtigheid en stof kunnen elektronica ernstig beschadigen. Onze experts van Verhuisbedrijf Snelle Jongens leggen u in dit artikel uit hoe u het beste uw elektronica kunt voorbereiden en inpakken voor de verhuisdag, zodat deze zonder breuk aankomen in de nieuwe woning.

Een back-up maken

Maak een back-up van alle gegevens en bestanden die op uw computer staan. De kans is klein dat uw computer zal beschadigen wanneer deze correct wordt beschermd, maar het blijft een gevoelig apparaat.

Batterijen verwijderen

De batterijen van uw apparatuur kunnen beschadigen door accucorrosie wanneer deze opgeborgen of verplaatst worden. Verwijder daarom de batterijen van alle afstandsbedieningen.

Losse media apart houden

Dvd´s, videogames of tapes moeten altijd weggehaald worden voordat het apparaat in een doos geplaatst wordt. Als je deze in het apparaat achter laat, kunnen deze na verloop van tijd gaan vervormen.

Draden en accessoires losmaken

Randapparatuur zoals draden, USB-sticks en andere accessoires moeten verwijderd worden voordat u de computer opbergt. Wanneer deze blijven zitten kan het langdurige contact van metaal op metaal schade veroorzaken bij temperatuurswisselingen.

Plaats elektronica in de originele verpakking

Omdat uw apparaten perfect in de voorgevormde stukken schuim van de originele verpakking passen, voorkomt u hiermee dat het apparaat gaat schuiven tijdens de verhuizing. Bewaar daarom altijd de originele verpakking goed wanneer u nieuwe elektronica aanschaft. Heeft u de originele verpakking niet meer? Kies dan voor een verhuisdoos die groot genoeg is voor het apparaat en probeer zoveel mogelijk lege ruimtes op te vullen met piepschuim. Gebruik indien mogelijk minstens vijf centimeter piepschuim aan alle zijden van de verpakking.

Silicagel

Silicagel absorbeert vocht in verpakkingen, wat helpt om corrosie op metalen apparaten te voorkomen. Voeg daarom pakjes silicagel toe aan dozen met elektronica wanneer deze verhuisd moeten worden over lange afstanden.

Voorkom stof in verpakkingen

De ventilatoren van computers en televisies kunnen beschadigd raken wanneer hier stof in komt. Pak daarom deze apparaten goed in met een beschermende laag noppenfolie of handdoeken. Plaats plakpapier over de ventilatoren en ventilatieopeningen zodat er geen stofdeeltjes in de behuizing van de apparaten komt.

Verhuisdekens

Heeft u de originele verpakking van uw flatscreen televisie niet meer? Gebruikt u dan een verhuisdeken om deze in te pakken en te verhuizen. Grote flatscreens passen niet in standaard verhuisdozen, daarom kan een gevoerde verhuisdeken een geschikte optie zijn om ze tegen de muur op te bergen en ze genoeg ondersteuning te bieden. Druk op het scherm kan de televisie permanent beschadigen, leg daarom een flatscreen televisie nooit plat en leg er geen andere voorwerpen op of tegenaan.

Let op de temperatuur

Kou zorgt voor samentrekking en verzwakking van bepaalde metalen onderdelen in uw elektronica. Hoge temperaturen zorgen er voor dat metalen onderdelen uitzetten en houden vocht vast in de apparatuur. Daarom kunt u het beste elektronica opbergen in een ruimte met een aangename en gelijkmatige temperatuur. Tijdens het vervoer moeten de apparaten met behulp van het juiste verpakkingsmateriaal goed geïsoleerd worden tegen extreme temperaturen.

https://verhuisbedrijfsnellejongens.nl/