RB Webart
Image default
Business / Business Services

Zo kies je de beste webdeveloper voor jouw nieuwe website

Het is tijd voor een nieuwe website maar hoe kom je aan een betrouwbare webdeveloper die doet wat ‘ie zegt? In dit artikel laten we je verschillende manieren zien om in contact te komen met jouw toekomstige webdeveloper. Daarnaast geven we je een aantal tips over het kiezen van de juiste kandidaat. Zo kies je zonder moeite de beste partij voor jouw nieuwe website en voorkom je een miskoop. Want laten we eerlijk zijn, het laten maken van een website is niet goedkoop. 

Hoe kom je in contact met een webdeveloper voor jouw nieuwe project?

Voordat je een selectie kan maken uit de kandidaten moet je eerst in contact komen met een aantal potentiële webdevelopers. Dat kan via gratis platforms zoals Fiverrr of Sitedeals maar de kwaliteit van deze platforms is discutabel. 

De beste manier om in contact te komen met jouw nieuwe developer is simpelweg door te Googlen naar de zoekterm “website laten maken in” en dan jouw regio of plaatsnaam. Bijvoorbeeld: Website laten maken in Zoetermeer

Als alternatief kan je er ook voor kiezen om in jouw eigen netwerk rond te vragen. Bijvoorbeeld bij vrienden en familie maar je kan ook op social media of Linkedin een oproep plaatsen. Het voordeel van Linkedin is dat je meteen het CV van alle potentieële kandidaten kan inzien op hun eigen profielpagina. Daarnaast kan je snel en makkelijk contact leggen via Linkedin chat. 

Hoe kom je erachter of de kandidaat de juiste skills heeft?

De makkelijkste manier om erachter te komen of iemand de juiste skills heeft om jouw website te maken is door te vragen naar zijn of haar portfolio. Hierin kan je alle websites bekijken die de kandidaat gemaakt heeft. Kijk dan goed naar het soort websites en de functionaliteiten. 

Wil jij bijvoorbeeld een webshop maken maar heeft de kandidaat alleen maar blogs gemaakt? Dan is het misschien tijd om naar de volgende door te gaan. Maar als jij een website wil maken en het blijkt dat de kandidaat al 10 webshops heeft gemaakt én ook nog eens in dezelfde niche/branche als jij dan zit je goed!

Waar moet op letten bij het sluiten van de deal?

Bij het sluiten van de deal ofwel het tekenen van de opdracht/het contract is het belangrijk om in elk geval af te kaderen welke werkzaamheden er precies verricht moeten worden. Wie gaat bijvoorbeeld het ontwerp voor de website maken? Meestal is dat de webdeveloper zelf of één van zijn collega’s maar er zijn ook cases waarbij de klant zelf het ontwerp maar of laat maken door een externe webdesigner. 

Ook is het belangrijk om vooraf afspraken te maken over extra diensten zoals domeinnaamregistratie, webhosting, onderhoud van de website en het eventueel verhelpen van toekomstige fouten op de website. Hoewel je zelf ook een domeinnaam kan registeren en hosting kan regelen bieden veel webdevelopers deze diensten zelf aan. Zo nemen ze je veel technisch werk uit handen en zorgen ze dat alles in juiste banen loopt.