RB Webart
Image default
Business / Business Services

Wat moet u weten voordat u een massagegun koopt?

Dit is onze uitgebreide gids over waar u op moet letten bij het kopen van een massagegeweer. Er zijn veel verschillende specificaties voor een massagegeweer, het kan in het begin verwarrend zijn. Bekijk de video hierboven als u een visueel persoon bent. Zo niet, dan kunt u hieronder verder lezen, aangezien we uitleggen wat een massagegeweer doet en wat elke specificatie betekent.

 Wat is een massagegeweer en wat kan het doen?

Een massage gun is een mobiliteitshulpmiddel dat gebruikmaakt van een oscillerend hulpstuk om met snelle pulsen fysiek op lichaamsdelen te richten. Door snel met een zachte golf op de spiervezels te slaan, kunnen we de strakke knopen in het gebied losser maken, spierpijn verminderen en de doorbloeding verbeteren.

Enkele voordelen voor het gebruik van een massagegeweer.

 • Helpt bij het verlichten van spierpijn en stijfheid
 • Verbetert bewegingsbereik
 • Bevordert de bloedsomloop
 • Spieractivering en herstel
 • Lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken voor zelf-myofasciale afgifte

Wat zijn enkele van de belangrijke punten waar u op moet letten bij het aanschaffen van uw massagegeweer?

 • Functionele factoren
 • Amplitude
 • RPM
 • Secundaire factoren
 • Geluids- / geluidsniveau
 • Batterijduur
 • Bevestigingskoppen
 • Gewicht
 • Ontwerp
 • Garantie

Inbegrepen extra’s

Massagegeweren kunnen grofweg worden onderverdeeld in 2 typen: 1. Percussie, zoals de Theragun G3 Pro, en 2. Trillingen, zoals de Hyperice Hypervolt. Er is niet één apparaat dat voor iedereen het beste is, aangezien de behoeften en voorkeuren van elke individuele gebruiker in overweging moeten worden genomen voordat wordt bepaald welk type het meest geschikt is.

Over het algemeen heeft het belangrijkste verschil tussen beide typen te maken met de amplitude van het apparaat.

Wat is amplitude?

de maximale mate van een trilling of oscillatie, gemeten vanaf de evenwichtspositie.

Hoe hoger de amplitude, hoe verder het hoofd zal reizen en hoe dieper het pistool zal slaan. U zult voelen dat het veel sterker is! Apparaten met een hogere amplitude zoals de TheraGun G3Pro (16 mm amplitude) worden beschouwd als percussietypes en voelen ‘punchier’ aan dan vibrerende massagegeweren zoals de Hypervolt.

Hoewel snelheid gewoonlijk wordt gebruikt om de intensiteit van de massage te bepalen (hogere snelheid = intenser), kunnen apparaten met hogere amplitudes zelfs bij een lagere snelheid intenser aanvoelen. De TheraGun G3Pro die op 2400 RPM werkt, kan bijvoorbeeld nog intenser aanvoelen dan de Hypervolt die op 3200 RPM werkt.

Opmerking: er moet ook rekening worden gehouden met de blokkeerkracht / het koppel; een apparaat met hoge amplitude met lage overtrekkracht zal niet diep kunnen slaan. Bijv. TheraGun G3Pro heeft ongeveer 27 kg overtrekkracht, het gewicht dat u op het apparaat kunt uitoefenen voordat het vastloopt en stopt met bewegen. Hierdoor kan de gebruiker meer druk uitoefenen om dieper in het doelgebied te reiken.

Meestal zien we percussie-apparaten die de voorkeur hebben van gebruikers die lichamelijk actiever zijn, zoals atleten, omdat ze doorgaans een hogere pijntolerantie hebben en diepere en intensere stimulatie nodig hebben om de spieren los te maken.

De gewone gebruiker vindt ze daarentegen misschien te hard en intens en in hun geval is een vibratieapparaat waarschijnlijk geschikter.

He is dus belangrijk om verschillende apparaten uit te proberen en te vergelijken om te zien welke voor u beter aanvoelen. Een hoge of lage amplitude kan een voor- en een nadeel zijn, afhankelijk van uw behoeften.

Wat is RPM?

RPM staat voor omwentelingen per minuut, d.w.z. hoeveel keer het massagegeweer in één minuut kan slaan!

Zoals hierboven vermeld, hoe hoger de snelheid, hoe hoger de intensiteit van de massage. De meeste massagegeweren hebben een snelheidsbereik van ongeveer 2000 tpm tot 3200 tpm.

Net als bij amplitude is er niet voor iedereen de beste snelheid. Het is echter voordeliger om een ​​apparaat te hebben met een reeks snelheden om uit te kiezen. De Hypervolt heeft bijvoorbeeld 3 snelheden die gebruikers kunnen kiezen, afhankelijk van hun voorkeur. Lagere snelheden kunnen worden gebruikt voor het opwarmen van spieren of zeer pijnlijke spieren die gevoeliger zijn. Hogere snelheden kunnen worden gebruikt voor zeer stijve spieren of diepe strakke knopen.

Geluids- / geluidsniveau

Bij het gebruik van massagegeweren zal er onvermijdelijk lawaai zijn dat wordt gegenereerd door de motoreenheden. Dit is belangrijk om te overwegen, aangezien sommige apparaten onaangenaam lawaai kunnen maken, vooral bij gebruik in een afgesloten ruimte of bij gebruik op gebieden dichter bij de oren.

Als je videorecensies bekijkt, kan het best moeilijk zijn om echt een idee te krijgen van hoe luid een apparaat is. Probeer indien mogelijk het massagegeweer altijd persoonlijk uit!

 

Batterijduur

Net als bij mobiele telefoons is de levensduur van de batterij belangrijk voor draadloze handmassagepistolen, aangezien niemand zijn apparaten graag na elk gebruik moet opladen. Vooral voor zware gebruikers, zoals therapeuten, is het belangrijk dat de batterij van het apparaat langer meegaat om hun cliënten de hele dag te kunnen behandelen. We geven de voorkeur aan een batterijduur van minimaal 60 minuten om de oplaadfrequentie te minimaliseren.

Houd er rekening mee dat voor apparaten zoals de TheraGun G3Pro die meer dan één batterijpakket leveren, de andere batterij / batterijen kunnen worden opgeladen terwijl u de eerste batterij gebruikt, zodat u de batterijen voortdurend kunt uitschakelen voor gebruik. Dit betekent minder downtime dan ur apparaat is op elk moment klaar voor gebruik.

Vergelijk dit met de Hypervolt, die mogelijk een langere batterijduur heeft, maar wordt geleverd met slechts één batterij die moet worden opgeladen als deze leeg is, en er zijn geen andere batterijen beschikbaar die gedurende deze tijd niet kunnen worden gebruikt.

Bevestigingskoppen

Afhankelijk van de gebruiker kunnen verschillende opzetkoppen de voorkeur hebben voor verschillende toepassingen. Standaard hulpstukken zoals de bal- of kogelkop worden gewoonlijk bij de meeste apparaten meegeleverd, maar unieke bevestigingskoppen kunnen een completere ervaring bieden.

De kegel-, duim- en wigbevestigingen die bij de TheraGun G3Pro worden geleverd, zijn bijvoorbeeld geweldig voor het werken aan kleinere delen van het lichaam vanwege hun vorm en grootte, terwijl de vorkbevestiging van de Hypervolt gebruikers in staat stelt om rond gevoelige gebieden te werken, zoals botten en pezen.

 

Gewicht

Voel het gewicht van de apparaten voordat u een beslissing neemt. Als je je zorgen maakt over het gewicht zodra je het oppakt, zul je het na 2 minuten na je massage veel meer voelen.

Probeer moeilijk bereikbare gebieden te bereiken, aangezien u daarvoor in een lastige positie moet komen. Als je de positie van het massagegeweer niet lang kunt behouden, kun je beter de hulp inroepen van een partner of een lichter apparaat kiezen.

 

Ontwerp

Je zou kunnen denken: het kan me niet echt schelen hoe mijn massagegeweer eruitziet, zolang het maar werkt. Het ontwerp waar we het over hebben, gaat echter niet over esthetiek, maar over het praktische aspect.

Zo zijn zowel de Hypervolt als de TheraGun G3Pro redelijk goed uitgebalanceerd qua gewichtsverdeling waardoor de belasting van pols en armen bij langdurig gebruik wordt verminderd. Daarnaast heeft de G3Pro ook een verstelbare arm waarmee gebruikers de opzetkoppen in verschillende hoeken kunnen zetten om tot 90% van het lichaam te reiken. Slecht ontworpen apparaten kunnen een ongelijkmatige gewichtsverdeling hebben of zijn omvangrijk en moeilijk te gebruiken.

 

Garantie

Net als bij elke andere hoogwaardige investering, is het van cruciaal belang dat er een productgarantie wordt gegeven in geval van defecten of voortijdige uitval. Afgezien van de garantieperiode, is het gemak van de garantieclaim ook erg belangrijk om te overwegen, vooral als het apparaat in het buitenland is gekocht.

Meestal zullen buitenlandse fabrikanten eisen dat het defecte artikel naar hen wordt teruggestuurd voor een garantieclaim, waarbij de klant meestal de vracht- / verzendkosten draagt, die ook vaak lang duren om te verwerken. Let wel op een plaatselijke garantie, aangezien dit kan betekenen dat u tijd, geld en moeite bespaart.

Inbegrepen extra’s

Het is vaak gemakkelijk om de prijs van het ene apparaat met het andere te vergelijken zonder al het andere in zijn geheel te bekijken. Een massagegeweer is immers maar een massagegeweer, toch? Eigenlijk niet helemaal. Afhankelijk van wat is inbegrepen, kan uw ervaring met het ene apparaat heel anders zijn dan met het andere.

Neem bijvoorbeeld de G3Pro. Op papier is het een van de duurdere opties op de markt, maar potentiële kopers zijn zich er meestal niet van bewust wat het inhoudt. De G3Pro wordt geleverd met 2 batterijen, wat 1 meer is dan de meeste concurrenten die er zijn. Een reisetui en een oplaadstation zijn ook inbegrepen, items die meestal afzonderlijk worden gekocht als ze zelfs beschikbaar zijn. Er is ook een zeer handige bijbehorende app beschikbaar op uw smartphone met veel informatie van verschillende technieken om te gebruiken voor verschillende omstandigheden / situaties, tot het oplossen van veelvoorkomende problemen die een gebruiker kan tegenkomen. De kans is groot dat het gebruik van de G3Pro veel minder gedoe zal zijn in vergelijking met de meeste.

Conclusie

Pas op voor goedkope namaak van buitenlandse verkopers, aangezien 1. de kwaliteit wel of niet aan de norm kan voldoen, 2. garantieclaims meestal lastig zijn, 3. items misschien helemaal niet aankomen en 4. productveiligheid misschien niet is verzekerd. Deze lijken qua ontwerp vaak erg op bestaande producten van gerenommeerde merken.

Als u uw aankoopbeslissing uitsluitend baseert op het bekijken van YouTube-video’s of het lezen van gebruikersrecensies, doet u eigenlijk maar de helft van uw huiswerk. Krijg altijd een praktische ervaring wanneer beschikbaar, want al het andere is in feite een idee die uw massagegeweer voor u zal uitwerken. We kunnen alle factoren noemen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw apparaat, maar merk op dat u voor de meeste zelf een beslissing moet nemen als u het eenmaal persoonlijk heeft ervaren.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bindweefsel