RB Webart
Image default
Mode en Kleding

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

Hardlopen zonder sport bh is gevaarlijk

 

Iedere vrouw die hardloopt zou eigenlijk verplicht een sportbh moeten dragen. Ondanks het feit dat we allemaal wel weten hoe belangrijk of dit eigenlijk is, wordt er maar weinig naar geluisterd. Vooral onder jonge vrouwen is het percentage dat er daadwerkelijk eentje draagt schrikbarend laag. Ze geven vaak als reden dat het niet lekker zit en geven daarnaast dus liever hun geld uit aan een paar mooiste schoenen of een fantasie bikini om vervolgens heerlijk op het strand te kunnen relaxen. Toch is het belangrijk dat meer vrouwen de noodzaak in gaan zien van het dragen van zo’n bh. Vooral tijdens intensieve sporten zoals hardlopen kun je eigenlijk absoluut niet zonder en is het zelfs gevaarlijk. Dus loop jij veel hard en draag je nog geen sport bh, dan is het goed om eens te kijken naar de gevaren welke het met zich meebrengt. De kans dat je er dan anders over gaat denken is namelijk vrij groot.

 

Last van je schouders en rug

 

Het begint vaak onschuldig, maar wanneer jij gedurende een langere periode geen push up sport bh draagt, dan zal je merken dat je na verloop van tijd last krijgt van je schouders en nek. Het gaat vastzitten, waardoor je ook minder flexibel bent tijdens het sporten. Naast dat het dus pijn gaat doen, zorgt het ook voor verminderde prestaties. Ook zal je merken dat deze pijn steeds verder doortrekt naar je onderrug, met als gevolg dat je dus ook daad pijn krijgt. Waar het eerst alleen tijdens het sporten was, zal je zien dat je nu ook tijdens bijvoorbeeld het lopen of zitten scheuten in je rug krijgt. 

 

Beschadiging borstweefsel

 

Naarmate de tijd vordert, zullen er zich steeds meer fysieke ongemakken aandienen. Met als uiteindelijke gevolg dat je blijvende schade oploopt aan je borstweefsel. Omdat je borsten geen spieren hebben, kunnen ze de schokken die ze krijgen namelijk geen weerstand bieden. De klappen komen dus volledig voor rekening van het weefsel. Omdat het weefsel niets kan betekent voor je, zal dit uiteindelijk beschadigen. Het effect op lange termijn van beschadigd weefsel, is dat je borsten kunnen gaan hangen of extreem gevoelig kunnen worden. Vaak denk je hier op jonge leeftijd nog niet direct over na, maar is dat wel verstandig om te doen. Als het namelijk eenmaal zover is, dan kun je het helaas niet meer terugdraaien. 

 

De juiste bh

 

Zoals je dus kunt zien, is het dragen van een goede sport bh dus wel degelijk van belang. Het maakt dan niet uit of het gaat om een kleine sport bh of een sportbh grote maat. In beide gevallen is het belangrijk er eentje te dragen, want ook bij kleinere borsten kan het weefsel beschadigen.