RB Webart
Image default
Woning en Tuin

Voordelen van het installeren van luxe vinyltegels

Een vloer met luxe vinyltegels (LVT) kan worden gemaakt om eruit te zien als een echte visgraat vloer of zelfs echte steen. Het kan worden bedrukt met elk ontwerp dat u maar wilt. Het wordt in verschillende publicaties ook wel “Click Vinyl” en “luxe vinyltegels” genoemd. Tegels of planken zijn de meest voorkomende vormen die bij de productie ervan worden gebruikt. Luxe vinylvloeren zijn nog steeds een relatief nieuw product op de markt, maar het is een van de snelst groeiende segmenten van de vloerindustrie als geheel. Het heeft vaak de voorkeur boven laminaatvloeren of tegels op natte plaatsen, en het is vooral nuttig in badkamers. Daarnaast, met de opkomst van waterbestendige laminaatvloeren voor badkamers zijn er nog tal van aantrekkelijke alternatieven om uit te kiezen.

 

Maakproces

Een veelgebruikte constructiemethode voor luxe vinyltegels is om vele lagen PVC-vinyl aan elkaar te lamineren. De hardheid van het PVC wordt gewijzigd door de toevoeging van verschillende chemicaliën. Met behulp van een roltechniek worden deze talrijke vellen PVC-vinyl minutieus geperst voordat ze in een vloeistof worden gesuspendeerd. Dit wordt vervolgens gedroogd met behulp van warmte en lucht, wat resulteert in duurzame vinylplaten die in de bouw kunnen worden gebruikt. Een reliëfafwerking kan ook op de toplaag worden aangebracht, waarbij fabrikanten het realisme van de toplaag kunnen vergroten door een diepte laag toe te voegen om de groeven in natuursteen of hout te simuleren.

 

Duurzaam, comfortabel en eenvoudig te installeren

Er zijn tal van voordelen aan het leggen van vinylvloeren. Een voor de hand liggende verklaring hiervoor is dat het duurzaam, comfortabel en eenvoudig in elkaar te zetten is, zodat zelfs jij alleen het op elk moment van de dag kunt installeren. Om het voltooide product extra bescherming en comfort te bieden, wordt aan het einde van het productieproces een transparante vinyl- en urethaancoating toegevoegd aan LVT-vloeren. Ze worden samengeperst en een decoratief bedrukte vinyllaag wordt op het oppervlak gelijmd om de gebruiker meer comfort en warmte te bieden. Stijve LVT-platen zijn vaak dikker en zijn meestal uitgerust met een kliksysteem om de doe-het-zelf-installatie te vergemakkelijken.