RB Webart
Image default
Bedrijven

De beste auto huren voor een weekend

Wellicht ga je op vakantie naar het binnen- of buitenland en ben je opzoek naar een huurauto. Welke huurauto moet je kiezen? En welke huurauto is het meest geschikt voor jou? In deze blog vind je de perfecte huurauto voor jouw vakantie! Dus als je een auto gaat huren voor een weekend moet je hier zijn!

1. De grootste optie

Wanneer je van plan bent om een auto huren weekend en je met veel personen bent, is een SUV of station ideaal. Stations en SUV’s zijn groot en beiden ruimte voor de meeste gezinnen inclusief huisdieren. Zelfs de hond kan mee op reis in een van deze auto’s. SUV’s zijn vaak wel de zwaarste soort auto’s die een grotere motor vereisen. Samen met het feit dat het totaalgewicht van SUV groot is gebruikt hij de meeste brandstof.

2. Goedkoopste optie

Vaak is een kleine hatchback je goedkoopste optie. Een instapmodel van een hatchback heeft vaak een kleine motor met soms slechts 3 cilinders! Is dat slecht? Nee, absoluut niet. Minder cilinders wil zeggen: minder vermogen en minder brandstofverbruik. Vermogen is niet iets waarnaar gekeken hoeft te worden bij het huren van een vakantieauto, verbruik wel. Me een hatchback sta je minder meestal minder vaak een het tankstation dan een SUV mede dankzij zijn motor en gewicht.

3. De snelste optie

Naast de instap modellen van een auto hebt je ook nog de top modellen in een iets sportievere uitvoering. Deze auto’s hebben de meeste pk’s en staan gemiddeld het vaakst langs de weg te tanken. Ook is het vermogen van de auto te merken in de prijs. De huurprijs van sportieve auto’s zijn duurder dan die van een gemiddelde huurauto.

4. Je beste allround optie

Een sedan of station is je beste allround optie wanneer het aankomt op het huren van een auto. Een sedan of station zijn zowel ruim als zuinig zijn. Op de manier kan je alles en iedereen makkelijk vervoeren zonder te veel brandstof te betalen. Sedans en stations hebben voor de auto liefhebbers vaak ook iets meer vermogen.

https://adremlimburg.nl/auto-huren-weekend/