RB Webart
Image default
Business / Business Services

De grafstenen in Hoorn

Ik wandel, zoals gewoonlijk na mijn werk, langs de grafstenen in Hoorn die op de weg naar mijn huis liggen. Gelukkig woon ik op loopafstand, het scheelt veel tijd gedurende de week. Maar toch wordt ik bevangen door een zweem van verdriet, wanneer ik de grafstenen in Hoorn passeer. Ik draai mijn hoofd om en kijk even naar de grafstenen in Hoorn. Ik zie ronde stenen, vierkante stenen en andere vormen stenen. Op alle grafstenen in Hoorn staan de gewoonlijke dingen die op grafstenen staan, zoals: geliefde moeder, zus en dochter. Daaronder staat dan de data die het belang van het leven van het individu omvatten. De geboortedatum en de sterfdatum. Nu zijn het slechts getallen op de grafstenen in Hoorn, maar ze betekenen zoveel meer dan dat.

Persoonlijke grafstenen

De grafstenen in Hoorn zijn de enige nagedachtenis aan de mensen die eronder liggen, inmiddels al tot stof vergaan. Is het niet jammer, dat de grafstenen in Hoorn helemaal geen recht doen aan de mensen waar ze nu boven staan? Waar ze een monument aan zijn? Wanneer ik eenmaal mijn plaats inneem tussen de grafstenen in Hoorn, dan zou ik graag wat persoonlijkers willen.

Bekijk de website voor de grafstenen.

Gerelateerde artikelen

Voorkom een vechtscheiding in Culemborg, met De Mare Mediation & Advocatuur

Toepassing op het gebied van HRM

Exalto Hoveniers in Veenendaal, met een mooie tuin gaat elke locatie bloeien