RB Webart
Image default
Business / Business Services

De vele mogelijkheden van printen

Printers zijn tegenwoordig onmisbaar. We hebben er bijna allemaal wel eentje in huis, want de meeste mensen hebben natuurlijk ook computers in huis. Ook in de industrie en op de werkvloer is een goede printer natuurlijk erg belangrijk. Een goed codeersysteem om een barcode printen is natuurlijk onmisbaar geworden. Vooral in de voedingsmiddelenindustrie zijn barcodes onmisbaar geworden om de kwaliteit van het product te kunnen waarborgen, maar ook in andere takken zijn barcodes een zeer belangrijke en veelgebruikte technologie. Tegenwoordig vind je barcodes op elk product, maar dat is eigenlijk nog een relatief nieuwe technologie.

Er zijn wereldwijd ontzettend veel individuele barcodes in gebruik, wel zo’n vijf miljoen. Het patent op de barcode, ook wel streepjescode genoemd in het Nederlands, is nog niet zo oud. Pas in oktober 1952 werd dit patent toegekend. Voor die tijd werden er wel al barcodes gebruikt, maar was het nog niet zo’n gemeengoed als dat het nu is. De behoefte aan barcodes werd vergroot met de opkomst van kruidenierszaken en later zeker bij de opkomst van de supermarkten. Er was natuurlijk vooral behoefte aan een systeem waarmee de prijzen en de voorraden op een eenvoudige en centrale wijze konden worden bijgehouden. Voor die tijd gebruikte men ponskaarten maar dit was alsnog natuurlijk niet echt een werkverlichting.

Na de invoering van het patent in 1952 duurde het echter nog zo’n twintig jaar voordat het gebruik van barcodes gemeengoed werden in de handel. De allereerste echte barcode werd gebruikt op kauwgom, namelijk Wrigley’s kauwgom bij de Marsh’s supermarket in Troy in de verenigde staten. In de jaren 70 van de 20e werd het gebruik van de barcode in diverse branches gemeenschappelijk goed en nu is de barcode eigenlijk onmisbaar geworden. Wist je trouwens dat het de witte strepen zijn die worden afgelezen, en niet de zwarte strepen. 

http://www.kba-metronic.com/