RB Webart
Image default
Business / Business Services

Een franchise biedt mogelijkheden voor je adviesbureau

 Ben je op zoek naar de franchise adviesbureau mogelijkheden? Steeds meer adviseurs, ondernemers met een juridische of administratieve achtergrond, en andere specialisten nemen een franchise af om een eigen bedrijf op te starten. Franchisenemer worden betekent een vliegende start van je onderneming en besparing op de kosten en tijd die je nodig hebt om je bedrijf succesvol te maken. Wat moet je weten als je overweegt om franchisenemer te worden?

 

Kies voor de juiste franchise

Een franchisenemer heeft verschillende mogelijkheden om na te gaan of hij een goede partner getroffen heeft of niet. Het franchisebedrijf moet, als het tenminste is aangesloten bij de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV), objectieve informatie (zoals omzetprognoses) geven. Ook kan je bij bestaande franchisenemers navragen hoe hun bedrijf functioneert en of de samenwerking met het moederbedrijf bevalt.

 

Ken je rechten en plichten

Lid worden van een franchise betekent dat je je aan bepaalde regels met betrekking tot marketing, beleidsvoering en winstmarges moet houden. Zorg dat het je duidelijk is welke voorwaarden een bepaalde franchisegever straks aan jouw bedrijf stelt. Soft franchises geven je veel vrijheid, terwijl hard franchises behoorlijk rigide kunnen zijn. Sommige franchisegevers kunnen zelfs van je eisen dat je je onderneming in een bepaald pand vestigt.

 

Weet wat de franchisegever voor jou kan doen

Omdat je meedoet met een bedrijfsconcept dat al grondig getest is, kan je profiteren van de ervaring en know-how van de franchise. Meestal word je als nieuwe franchisenemer geacht een cursus te volgen om de bedrijfsvoering onder de knie te krijgen. Je kan ook vragen om hulp bij het krijgen van connecties, bijscholing en informatie zoals marktonderzoeken.