RB Webart
Image default
Business / Business Services

Een zorgchalet geeft rust

Mijn oma was in haar laatste jaren hulpbehoevend waardoor een zorgchalet voor ons allemaal de ideale oplossing leek. Een zorgchalet in onze eigen achtertuin leek ons ook wel luxe en gemak te brengen. Het leven van mijn oma als hulpbehoevende en mijn leven als haar kleindochter en zorgverlener zou door een zorgchalet niet volledig ontwricht worden. Het financiële plaatje is ook nog eens aantrekkelijk want wonen in een zorgchalet betekent beduidend minder kosten dan wonen in een zorginstelling. Je hoort het tegenwoordig haast iedere dag op het nieuws voorbij komen: de zorg is onbetaalbaar geworden. Budgetten worden steeds minder en minder of zelfs helemaal afgeschaft. En wie is daar vooral de dupe van? Juist! Onze ouderen, zoals mijn lieve oma. Bijkomend extra voordeel is dat ik als zorgverlener voor mijn oma geen rekening had te houden met reistijd en de daarmee gepaard gaande reiskosten.

Zorgchalet of zorginstelling?

Het zorgchalet voor mijn oma hebben we door Wernsen Chaletbouw laten realiseren. Het idee dat mijn oma toch nog zo lang mogelijk zelfstandig kon blijven wonen, in onze achtertuin, sprak haar en ons erg aan. Ze moest er niet aan denken om in een zorginstelling terecht te komen. Want dat was de enige andere mogelijkheid. Ze kon absoluut niet meer volledig voor haarzelf zorgen, maar wilde ondanks dat toch graag zo zelfstandig mogelijk blijven.

Zorgchalet is een kleine vakantiewoning

Ik vond het voor mijn oma ook veel fijner om te kiezen voor een zorgchalet omdat ze dan in een vertrouwde omgeving van haar laatste jaren kon genieten. Terwijl de zorg die ze zo nodig zou hebben altijd dichtbij was. Het zorgchalet van mijn oma voldoet wat haar betreft aan alle eisen. Het heeft een eigen ingang, woonkamer, slaapkamer, badkamer met gescheiden toilet en natuurlijk een keuken. Het is in feite een kleine vakantiewoning in je achtertuin. Maar dan één die volledig is uitgerust met allerlei extra’s om goede zorg te kunnen bieden.

Helaas is mijn oma inmiddels overleden, maar voorlopig blijft het zorgchalet in onze achtertuin staan. Zo heb ik mijn oma toch nog dicht bij als ik even door haar huisje loop waar we nog enkele jaren van elkaar hebben genoten en gezellige tijden hebben beleefd.