RB Webart
Image default
Bedrijven

Hoe maak je een jaren 80 feest?

Het is niet moeilijk om een goed jaren 80 feest te organiseren. Je moet alleen wel even weten hoe je het aanpakt. Wil jij een jaren 80 feest geven en ben je benieuwd naar waar je zo overal aan moet denken? Let dan op de onderstaande tips.

Disco apparatuur

Bij een jaren 80 feest mag disco apparatuur niet ontbreken. Glitterballen in de lucht en disco apparatuur geven een prachtig jaren 80 sfeertje. Disco is wel begin jaren 80. Later werd het allemaal wel een beetje anders. Maar, desalniettemin passen ze wel goed in het plaatje. Het voordeel is dat je ze ook weer een keer kunt gebruiken voor een (eind) jaren 70 feestje.

Jaren 80 muziek

Wat moet er zoal uit disco apparatuur schallen? Dat is jaren 80 muziek. Jaren 80 muziek, wat is dat precies? Denk hierbij aan bijvoorbeeld muziek zoals, like a virgin van Madonna en With or Without You van U2. Ga je wel flink in de muziek verdiepen, vooraf, want een goede playlist is precies wat je nodig hebt voor een geslaagd feest.

Jaren 80 dresscode

Niets zo jaren 80 als jaren 80 kleding. Geef jouw gasten dus ook mee dat het gaat om een jaren 80 feest en dat er een jaren 80 dresscode is. Soms willen mensen wel een tip of wil je zelf een beetje sturing geven, om mensen op weg te helpen. Wat is typische jaren 80 kleding? Dat zijn onder andere:

  • Blazers met schoudervullingen.
  • Grote kleurrijke oorbellen of grote gouden oorbellen.
  • Kledingstukken met neonkleuren en glitters.
  • Trainingsjasjes, beenwarmers en zweetbandjes in neonkleuren.
  • Kettingen en veel armbanden.

Het blijft trouwens niet alleen bij een jaren 80 dresscode en jaren 80 muziek. Als je het helemaal goed wil aanpakken, hoort er ook een jaren 80 kapsel bij.  Een jaren 80 kapsel is bijvoorbeeld voor vrouwen een getoupeerd kapsel. Ook werd er veel haarlak gebruikt. Ook krullend haar was zeer populair.

https://lichtgeluidhuren.nl/silent-disco-huren/