RB Webart
Image default
Business / Business Services

Hoe word Google rijk met Android

Google heeft een bijzonder verdienmodel, het staat er namelijk om bekend om zijn producten gratis weg te geven aan consumenten. Het geld wordt dan ook op een andere manier verdient, want bijvoorbeeld het besturingssysteem voor mobiele apparaten Android kost de consument niks maar toch worden er bakken met geld mee verdient.Telefoons van veel grote fabrikanten zoals HTC, Samsung en Sony zijn voorzien van de software.

In 2005 nam Google het bedrijf Android inc. Over. Android was toen al bezig met de ontwikkeling van de eerste versie van het besturingssysteem. Google plaatse het product onder de Open Handset Aliance. Toen Android 2 jaar later eindelijk gelanceerd werd volgde ook de aankondiging van deze aliantie. Grote fabrikanten van mobiele telefoons zoals Motorola, HTC en Samsung werkten samen om het platform tot een succes te maken. De motor is voor elke fabrikant hetzelfde, maar het uiterlijk van de software verschilt per fabrikant. Inmiddels is alweer versie 6.0 gelanceerd.

Google heeft in totaal al meer dan 22 miljard verdient aan dit platform, vooral door de verkoop van advertentie inkomsten. Doordat de basis van het systeem is ontwikkeld door Google, staan er ook een hoop Google applicaties op waarvan iedereen gebruik maakt wat ook weer extra advertentie inkomsten betekend. Ook verdient het bedrijf aan verkoop van applicaties van derden. Namelijk ongeveer 30% van de verkregen inkomsten vanuit deze applicaties gaat naar Google. Voor een gratis product wordt er dus flink veel geld verdient.

De smartphones hebben er voor gezorgd dat we beter bereikbaar zijn en verwachten dit ook van onze omgeving. Als je een klant belt wil je hem niet in de kou laten staan. Het is echter niet altijd mogelijk om direct op te nemen, je kan bijvoorbeeld aan het rijden zijn, in een vergadering zitten of in gesprek zijn met een andere klant of prospect. Gelukkig is er een telefoondienst die de telefoon voor je opneemt als jij het even niet kan. Bizziphone staat uw klanten vriendelijk te woord en traint haar personeel om perfect te voorzien in uw wensen en behoeften.

https://www.bizziphone.com/