RB Webart
Image default
Business / Business Services

Keramiek en waaltjes

Ik ging laatst mijn in mijn tuin nieuwe stenen leggen, ze waren namelijk aan vervanging toe, veel van de stenen waren gebroken en helemaal verkleurd! Daarnaast was ik wel klaar voor iets nieuws in de tuin! Ik ging onderzoek doen naar verschillende soort stenen, keramische tegels zijn daar een voorbeeld van! Na enkele minuten was ik veel slimmer, Keramiek heeft vele voordelen.

Allereerst beslaat keramiek niet, er kan zich op de tegels geen groene aanslag vormen, daarnaast behouden de tegels hun kleur goed vast, deze verkleurt niet gemakkelijk, door de gemakkelijke vorm van de tegels zijn deze met gemak schoon te maken, daarbovenop zijn de tegels niet alleen super sterk (soms wel steviger dan metaal), maar zeker ook ligt met als gevolg een sterk materiaal dat makkelijk te verplaatsen is, de tegels zijn daarnaast ook slijtvast, je moet hele heftige dingen doen wil je deze tegels stuk maken en als allerlaatst is de keramiek tegel heel erg na smaak te maken, de mogelijkheden lijken eindeloos! Helaas zijn deze tegels wel redelijk aan de dure kant.

Waarvan ik ook hou zijn waaltjes, om specifieker te zijn rode waaltjes, deze stenen hebben altijd wel een gezellig gevoel met zich mee. De rode waaltjes zijn er voor een ontelbaar aantal jaren geweest en waarschijnlijk zijn ze er nog over een paar decennia nog steeds van de partij! Bij waaltjes kan je onderscheid maken uit betonnen waaltjes en gebakken waaltjes, elk hebben haar eigen voordelen!

Gebakken waaltjes zie je het meest, deze liggen op straat en hebben die leuke structuur! Deze worden gemaakt van klei door deze in de oven te stoppen voor enkele dagen en zijn makkelijk te vormen en te kleuren! De kleur van gebakken waaltjes is er voor een hele lange tijd. De betonnen waaltjes zijn goedkoper, maar daarmee gaat gepaard dat deze sneller slijten en hun kleur daarmee verliezen. Het ligt er sterk aan waar deze gaan liggen zo zijn de tegels van een terras minder belast dan die op de straat!

https://www.bricksandstones.nl/