RB Webart
Image default
Business / Business Services

Regenwatersystemen laten installeren

Wil men een van de vele regenwatersystemen laten installeren? In dat geval kan men onze specialisten vragen om een regenwatersysteem in uw woning te installeren. Deze duurzame techniek is een aanwinst voor uw huis en kan voor een verlaging van de drinkwaterkosten zorgen. Dat is omdat een gemiddeld huishouden zo’n zevenenvijftig procent kan besparen op de kosten van het kraanwater.

Het vervangen van kostbaar drinkwater met hemelwater uit een regenwatersysteem is zo voordelig, omdat er een intensief bewerkingsproces komt kijken bij het produceren van kraanwater. Het tevens redelijk schone water dat van regenval afkomstig is kan in veel gevallen op dezelfde manier dienst doen en is daarom een zeer passend alternatief. Regenwatersystemen laten installeren om woningen te verduurzamen is daarom een verstandige keuze.

Regenwatersysteem met voordelen

Regenwatersystemen hebben meerdere voordelen. Zo maken ze gebruik van hemelwater dat bijzonder schoon is. Het is reeds ontdaan van alle mineralen die een reactie aan kunnen gaan met leidingen en apparaten in het huis. Zo is kalk een grote boosdoener van het minder effectief maken van sommige huishoudelijke apparaten. Een wasmachine heeft zonder regenwatersysteem meer wasmiddel en antikalk nodig. Daarnaast kan de kalkaanslag op verwarmingselementen voor verhoogde energie kosten zorgen. Er zijn dus verschillende voordelen om een huishouden te voorzien van een dergelijk natuurzuinig watersysteem. Bovendien kunnen meerdere van deze systemen in een woonwijk voldoende regenwater opnemen tijdens een zware bui om de riolering te ontlasten en zodoende overstorting te voorkomen. Het is dus er voordelig om regenwatersystemen te laten installeren.

Meer over water

De installatie van een regenwatersysteem is slecht één hiernaast zijn er nog tal van andere mogelijkheden om met water te werken. Zo is er nog grijswater en afvalwater dat men kan verwerken. En zo zijn er nog manieren om drinkwater veilig te stellen tegen terugstroming van leidingwater. Wil men hierover meer te weten komen of is men van plan om een regenwatersysteem te installeren neem dan contact op met onze vakmannen.