RB Webart
Image default
Bedrijven

Tips voor het halen van je scooter rijbewijs

Vaak wordt er luchtig gedacht over een scooterrijbewijs, veel mensen vinden hem ook overbodig. Of je het toch wil of niet, je moet hem hebben om scooter te rijden. Wanneer je scooter rijdt rijd je namelijk op een gemotoriseerd voertuig en neem je deel aan het verkeer. Omdat er vroeger veel ongelukken gebeurde met scooters is er een rijbewijs gekomen.

Onderschat de examens niet

Het halen van een scooter rijbewijs wordt net zo serieus genomen als het halen van een auto rijbewijs. Je moet namelijk een theorie- en praktijkexamen doen. Veel mensen denken wel scooter te rijden en gaan dus de fout in op het examen. Het theorie examen is namelijk ook niet makkelijk. Maarliefst 60% zakt de eerste keer voor het examen, in veel van deze gevallen is er nauwelijks tot helemaal niet geleerd.

Neem een dagcursus 

De beste tip die meegegeven kan worden voor het halen van je scooter theorie is het doen van een dagcursus. In deze cursus wordt alles uitgelegd wat je moet weten voor je scooter theorie, het is dus ook mogelijk vragen te stellen voor als je iets niet begrijpt. In de meeste gevallen is de dagcursus ook op dezelfde dag als het examen. Alles wat je moet leren is dan dus vers en je zit midden in de stof. 

Neem rijlessen!

Veel mensen denken scooter te rijden maar doen dit vaak niet helemaal goed, daarom worden er bij elke rijschool lessen aangeboden. Overigens kan je zonder rijschool geen examen doen, alleen rijscholen kunnen je namelijk aanmelden voor een examen. Rijscholen bieden vaak vier tot zes uur aan lessen aan en daarna wordt het examen gereden. Het voordeel van deze lessen is dat er al examenroutes gereden worden, hierdoor weet je wat je te wachten staat.