RB Webart
Image default
Business / Business Services

5 tips om problemen met ongedierte te voorkomen

Problemen met ongedierte in huis wil je niet. Het beste is om maatregelen te treffen, zodat je ongedierte weet te voorkomen. Je bespaart jezelf problemen en natuurlijk kosten voor ongediertebestrijding. Ongedierte voorkomen is altijd beter dan genezen. Ongedierte voorkomen doe je met deze 5 tips.

1. Houd je huis schoon

Als je je huis goed schoon houdt, weet je het meeste ongedierte uit huis te houden. Donkere, stoffige hoekjes zijn ideale plekken voor ongedierte om zich te nestelen. Ongedierte voorkomen doe je dus door deze omstandigheden niet te creëeren in huis.

2. Werk direct je vieze afwas weg

Heb je gebruikte kopjes en borden op het aanrecht staan? Zet dit dan meteen in de vaatwasser of was het zo snel mogelijk af. Zodra ongedierte in de gaten heeft dat er ergens voedsel te vinden is, heb je ze in no-time in huis.

3. Zorg dat je aanrecht clean is

Neem regelmatig je aanrecht af met een vaatdoekje, zodat het blad helemaal vrij is van voedselresten en ander vuil. Voor ongedierte is een kruimeltje of een druppeltje al reden genoeg om een kijkje binnen te nemen. Vervang ook op tijd het vaatdoekje voor een nieuwe als je ongedierte voorkomen wilt.

4. Laat je afval niet rondslingeren

Ongedierte voorkomen doe je door je afval in vuilniszakken te stoppen en deze goed af te sluiten. Zet het niet zomaar buiten neer, maar doe het in afgesloten bakken. Op deze manier kan ongedierte er niet zomaar bij en hebben ze geen voedsel voorhanden.

5. Maak naden en kieren dicht

Ongedierte komt via de kleinste openingen je huis binnen. Wil je ongedierte voorkomen, dan dien je deze naden en kieren zoveel mogelijk te dichten. Verder kun je horren voor ramen en deuren plaatsen om toch je huis een beetje te ventileren.

Wat als ongedierte voorkomen al te laat is?

Heb je last van ongedierte in huis? Dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk ongedierte laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. Een professional helpt je ook om in de toekomst ongedierte te voorkomen.

https://www.ongediertebestrijden.com/