RB Webart
Image default
Business / Business Services

Wastafels in elke variatie

 

Wastafels kunnen van vele materialen gemaakt worden. Op tv en in luxe gebouwen zie je ze vaak in de gekste vormen en gemaakt van vreemde materialen, omdat dit hip is. Zo zijn er hotels met een houten model, wat er erg mooi uitziet maar niet praktisch is. De meeste wastafels in gewone huizen worden tegenwoordig gemaakt van keramiek, net zoals stortbakken en wandclosets. Keramiek heeft namelijk vele voordelen, ten opzichte van maar een paar nadelen.

 

Estetisch

Een groot voordeel van keramiek is dat het er erg mooi uitziet. Een wastafel van keramiek heeft een luxe uitstraling ten opzichte van goedkopere andere materialen. Het ziet er stoer uit en is makkelijk met andere materialen te combineren. Hierdoor staat het niet gek als er andere meubels tegenaan staan, die van een ander materiaal zijn gemaakt.

 

Hygiënisch

Keramiek is hygiënisch om verscheidene redenen. Het oppervlak is altijd heel glad, waardoor het makkelijk schoon te maken is. Er zijn geen irritante voegen of randjes, waarin vuil kan achterblijven. Het materiaal is ook krasbestendig, watervast en niet poreus. Hierdoor zal een wastafel van dit materiaal niet aangetast worden door vocht en trekt vuil er ook niet in.

 

Hittebestendig

Een voordeel van een wastafel van keramiek is ook dat het hittebestendig is. Het is dus geen probleem als je de kraan heel heet aanzet of als je net gekookt water er in weg gooit.

 

Bestendigheid tegen agressieve materialen

Een nadeel van wastafels en ander materiaal van keramiek is dat het niet goed tegen zuur kan. Daarnaast kan het ook niet goed tegen sommige agressieve schoonmaakmiddelen. Lees dus altijd goed de verpakking van schoonmaakmiddel voordat je je wastafel, wandcloset of stortbak ermee schoonmaakt.

 

Ga voor kwaliteit!

Koop altijd producten van keramiek bij een winkel die producten verkoopt van hoge kwaliteit. Dit zal je garanderen van vele jaren plezier van je aankoop. De Loodgietshop heeft een breed assortiment met alleen maar producten van hoge kwaliteit. Ga voor kwalitatief hoogwaardige wastafels, stortbakken en wandclosets dus snel bij hen langs.