RB Webart
Image default
Business / Business Services

Amazon.com repricer

Dynamische prijzen op Amazon.com

Het ontstaan van repricer software is het gevolg van de behoefte die veel aanbieders op Amazon en andere verkoopplatforms op internet hebben om met hoge frequentie hun prijzen te kunnen muteren. Door de hevige prijsconcurrentie op Amazon is het een absolute eis om heel vaak de prijzen aan te kunnen passen als antwoord op prijswijzigingen van de competitie. De prijsdynamiek op Amazon is zo hoog dat het ondoenlijk is om handmatig al die prijsmutaties uit te voeren. Terwijl dit soort prijsaanpassingen op Amazon essentieel kunnen zijn om een goede positie in de ranking van aanbieders te handhaven. Een goede positie op de lijst van aanbieders leidt tot betere vindbaarheid en tot hogere verkopen. Het is zodoende van cruciaal belang om op Amazon, maar ook op andere verkoopplatforms, snel te kunnen reageren op prijsmutaties van concurrerende aanbieders. Repricer software is speciaal voor bedoeld om op geautomatiseerde wijze prijzen op Amazon.com aan te passen. Deze software is de laatste jaren een belangrijke factor geworden als het gaat om het managen van de dynamische prijzen op Amazon.com.

Meerdere keren per dag nieuwe geautomatiseerde prijzen op Amazon.com

Op Amazon.com wordt repricer software steeds meer toegepast, om de snel wijzigende, dynamische prijzen op Amazon.com het hoofd te bieden. Met repricer software kunnen meermalen per dag de productprijzen worden herberekend. Het herberekenen van prijzen door repricer software bestaat uit verschillende stappen. Als eerste worden de prijzen van de competitie verzameld. De tweede stap is het verzamelen van bedrijfsspecifieke gegevens, zoals onder meer de kostprijs van het product, de gewenste marge en de minimale en maximale verkoopprijs en tenslotte wordt op basis van de verzamelde gegevens een objectieve afweging gemaakt en de juiste prijs bepaald. Vaak wordt op Amazon.com repricer software gecombineerd met software die automatisch de wijziging van de productprijzen op de productpagina’s van Amazon doorvoert, zodat zonder menselijke bemoeienis meerdere keren per dag geautomatiseerde prijzen op Amazon.com worden doorgevoerd.

Waarom wordt op Amazon.com repricer software gebruikt?

Inmiddels wordt op Amazon.com repricer software vaak toegepast door aanbieders die de dynamische prijzen van Amazon.com hebben omarmd als een kans om meer omzet te boeken. Niemand kijkt meer vreemd ervan op dat op geautomatiseerde wijze prijzen op Amazon.com worden aangepast. Integendeel, het recente verleden heeft geleerd dat repricer software sneller en betrouwbaarder functioneert dan handmatig ingevoerde prijzen. Benieuwd hoe het werkt? Schrijf je in voor een demo van Vleks.com

https://www.vleks.com/amazon-repricer/